- Hysterisk og helt vilt

EDINBURGH (Dagbladet): Hearts-Rangers 0- 1. Tore André Flo møtte skotsk pubfotball i hjertet av Edinburgh i går. Ni gule, to røde og taklinger det luktet svidd haggis av: - Helt vilt og et hysterisk tempo til tider, sier Flo.

Han ble byttet ut de siste 20 fordi Rangers bare var ni, og Flo ikke den utpreget raske som kunne binde opp noen Hearts-spillere i eget forsvar.

- Det ble en merkelig kamp. Sjefen vår sa på bussen før kampen at det kom til å bli et veldig tøft og fysisk oppgjør, så vi var forberedte. Jeg skal være forsiktig med å kritisere dommeren, men det ble delt ut altfor mange kort, fortsetter Flo.

Det kokte da også over etter ett av dem.

- Vi fikk to mann utvist, men den ene utvisningen tror jeg ikke det er mange som forstår, sier Flo til Dagbladet etter at Hearts spilte med hjertet utenpå den burgundermørke trøya.

Og på Tynecastle stadion var det et helt avsindig vilt publikum. 16710 hadde betalt for å skrike, banne og synge. Herlig atmosfære.

  • Rangers-fansen har allerede en egen Flo-sang, den provoserer ikke så mye som da de tråkker til med «Rule Britannia».

Skulle ha scoret

Flo-visa ljomet ikke de siste 20 minuttene. Da satt vår lange mann på benken. Vinket dit av manager Dick Advocaat.

- Sjefen ville ha en raskere spiller på topp enn meg da vi plutselig bare hadde ni mann, sier Flo.

Han hadde én stor målsjanse. Møtte ballen ved første stolpe, sammen med keeper.

- Trodde jeg skulle score på den. Jeg forsøkte ikke å flikke ballen over keeper, men jeg var bestemt på å kaste meg fram. Dessverre ble det ikke mål, jeg traff ikke. Men, jeg tror det skal bli mulig å komme til mange sjanser i kampene framover, sier Flo.

Nordmannen, og resten av Glasgow-gjengen, kan takke keeper Stefan Mols for tre poeng. Han var gulle god. Spesielt da den tidligere Spurs-, Chelsea- og Rangers-spilleren Gordon Durie var sikker på nettjubel.

Har fått hus

Flo sier til Dagbladet at den siste halvannen uka i Skottland har vært strevsomme.

- Jeg ser fram til at vi skal komme mer i orden, vi har fått hus, men kan ikke flytte inn før i februar. Så, det blir nok mye pendling framover. Nå bor jeg på hotell. Den siste uka har også familien vært her, og det har vært fint, sier Flo, som reiste ned til Ascot i går kveld.

- Hvordan er du blitt tatt imot av klubben, stor forskjell fra Chelsea?

- I Chelsea bodde spillerne spredt rundt hele London, her bor de mer samlet. Det virker som om de har mye mer sosialt sammen også. Jeg kommer til å trives. Kjekke folk her, sier Flo.

- Lagkameratene er ikke helt er drillet på hvordan de skal bruke deg?

- Nei, vi må få mer tid sammen på trening og kamp, men denne kampen ble da også veldig spesiell. Det ble en forsvarskamp.

Gratis pils

- Fikk du beskjed om å være så mye nede i eget forsvar?

- Jeg fikk ordre om å følge han lange nummer to. Og, han var jo som en jo-jo, opp og ned. På alle cornere og frispark, da måtte jo jeg følge ham, sier Flo.

I går kveld så han fram til en hvilemandag.

- Vi har fri og da skal jeg nok få litt tid til å ligge på sofaen.

  • Hearts regnes som en av de fem beste klubbene i Skottland. Laget holder til i den vakre byen Edinburgh, men storslott arkitektur gir ikke automatisk flott fotball. Det de presterte i går var som å ta med seg en ball inn på oslopuben The Scotsman med ordren:

Gratis pils og første målet vinner.