KAN GLISE: Sami Hyypia returnerer til engelsk fotball som Brighton-manager.Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD / NTB Scanpix
KAN GLISE: Sami Hyypia returnerer til engelsk fotball som Brighton-manager.Foto: AFP / KENZO TRIBOUILLARD / NTB ScanpixVis mer

Hyypiä blir ny Brighton-trener

Returnerer til engelsk fotball fra Tyskland.

Den tidligere Finland- og Liverpool-spilleren Sami Hyypiä (40) vender tilbake til England etter et opphold i tysk fotball. Han er ansatt som ny hovedtrener i Brighton.

Den engelske klubben, som spiller i mesterskapsserien, kunngjorde ansettelsen på sine nettsider fredag.

- Jeg er meget fornøyd med ansettelsen. Brighton er en ambisiøs klubb og jeg er veldig glad for å få denne muligheten, sa Hyypiä etter å ha skrevet under på en treårskontrakt.

Den nå 40 år gamle finnen spilte i sin tid ti år i Liverpool. Han kjenner derfor den engelske fotballen godt. Han ble sparket fra tyske Leverkusen i april, hvor han fra 2009 først var spiller. Han vant i løpet av sin tid i Liverpool både mesterligaen, europaligaen, FA-cupen og ligacupen.

- Styreformannen er ambisiøs, noe som betyr mye for meg. Jeg ser framover mot de utfordringene som kommer og vi ønsker å ta klubben et steg videre, sa 40-åringen.

Brighton har fram til nå vært uten trener etter at spanjolen Óscar Garcia forlot jobben da laget tapte for Derby i semifinalen i omspillet til Premier League.

(NTB)