Petter Northug legger opp

I 1945 var svenskene ufine nok til å slå Norge 10–0 på Råsunda. Petter Northug tok igjen

66 år etter 0–10 i Stockholm tok Petter Northug revansje på Norges vegne i Holmenkollen. Den står til Dovre faller.

DEN BESTE FØLELSE: Petter Northug har ydmyket Sverige og gått Norge hjem til VM-gull på stafetten i Kollen 2011. Tord Asle Gjerdalen (tv), Eldar Rønning og Martin J Sundby fikk være med på moroa. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet
DEN BESTE FØLELSE: Petter Northug har ydmyket Sverige og gått Norge hjem til VM-gull på stafetten i Kollen 2011. Tord Asle Gjerdalen (tv), Eldar Rønning og Martin J Sundby fikk være med på moroa. Foto: Hans A Vedlog / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

JEG HAR IKKE skiboks, har aldri brukt klister som hårprodukt og jeg skjønner ikke hvorfor langrenn er landets nasjonalidrett så lenge folk sitter hjemme og ser på TV når hele verdenseliten er på Beitostølen i solskinn og minus tre grader.

Det var jo (nesten) ingen på skistadion eller ute i løypene

Jeg tilhører derfor ikke den nasjonale målgruppa som klikker et par hundre tusen ganger på en nettsak bare den viser snørra til Petter Northug.

Jeg skjønner ikke greia.

DET JEG DERIMOT har fått med meg er at Petter Northug er langrenn. Den norske nasjonalsporten, som i motsetning til fotball ikke trenger tilskuere på arenaene – den måles utelukkende i seertall på NRK og klikktall på Dagbladet.no og VG.no – hadde ikke vært den samme uten.

De fire mannfolka og den ene bikkja du ser i Toblach under Tour de Ski ville ikke vært der om det ikke var for Petter Northug.

SELV MARIT BJØRGEN og Therese Johaug ville ikke vært de samme uten Petter. De ville bare vært nesten Marit Bjørgen og nesten Therese Johaug. Akkurat som Martin Johnsrud Sundby bare ville vært nesten Martin Johnsrud Sundby. Eller hva med hun sinna polakken som har skapt seg et liv av å være den eneste polakken som ikke bruker ski til å hoppe med, hva ville hun vært uten Petter? For ikke å snakke om svenskene, ja, spesielt dem, eller finnene og russerne, enten de er tatt i doping eller ikke?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer