I 2005 gjorde hun livet surt for Norge. Nå blir hun historisk

Diacre tar over Helena Costas managerjobb.

HISTORISK: Corinne Diacre scoret mot Norge i Bjarne Berntsens første kamp som norsk sjef i 2005. Nå blir hun den første kvinnen til å lede et herrelag i andredivisjon eller høyere. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX
HISTORISK: Corinne Diacre scoret mot Norge i Bjarne Berntsens første kamp som norsk sjef i 2005. Nå blir hun den første kvinnen til å lede et herrelag i andredivisjon eller høyere. Foto: Tor Richardsen / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Overskriftene var mange da det i mai ble kjent at portugisiske Helena Costa (36) hadde fått jobben som manager for den franske andredivisjonsklubben Clermont Foot.

Den norske fotballprofilen Gøril Kringen har blant annet vært assistenttrener i Ranheim. Hun synes det var et spennende valg av franskmennene.

- Det er første gang en kvinne er manager på et så høyt nivå i herrefotballen. Jeg synes det er spennende, sa Kringen til Dagbladet i mai.

Men denne uka sa Costa opp jobben - før hun i det hele tatt hadde kommet i gang. Oppsigelsen begrunnet hun med at hun ikke fikk den respekten hun hadde krav på som manager.

Dermed gikk franske Clermont Foot glipp av en smått historisk milepæl i europeisk fotball- siden Costa ville blitt den første kvinnelige manageren for noe europeisk lag fra andredivisjon og høyere.

Men i dag kom beskjeden om at den franske klubben har funnet en ny kvinne til å fylle Costas sko.

- Corinne Diacre har sagt ja til stillingen som manager for Clermont Foot 63 for de neste to sesongene, og hun vil tiltre stillingen i starten av neste uke, heter det i en pressemelding fra den franske klubben.

Diacre spilte 121 kamper for det franske landslaget mellom 1993 og 2005 - og scoret da Frankrike seiret i Bjarne Berntsens første kamp som norsk sjef i 2005.

De siste syv årene har hun vært assistent på det franske landslaget, samtidig som hun siden 2010 har vært manager for sin gamle klubb, Soyaux.

Dermed får Clermont Foot en historisk manager likevel.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer