Aksel Lund Svindal legger opp

I 2007 lurte Aksel Lund Svindal døden. Livet er hans største seier

Når Aksel Lund Svindal i dag kjører sitt siste skirenn er det en ting som gleder mer enn noe annet. At han lever.

BESLUTNINGEN ER TATT: Aksel Lund Svindal kommer ut fra klinikken i Innsbruck etter å ha fått undersøkt kneet sitt under årets Hahnenkam-uke i Kitzbühel. Et par dager senere fortalte han verden at det er slutt etter Åres VM-utfor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
BESLUTNINGEN ER TATT: Aksel Lund Svindal kommer ut fra klinikken i Innsbruck etter å ha fått undersøkt kneet sitt under årets Hahnenkam-uke i Kitzbühel. Et par dager senere fortalte han verden at det er slutt etter Åres VM-utfor. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

FOR TOLV ÅR siden vant Aksel Lund Svindal sitt første VM-gull i Åre. Det var i februar 2007. Ni måneder og tre uker seinere, nærmere bestemt 27. november samme år, var han nær ved å miste livet i Beaver Creek, Colorado.

JEG HUSKER DET som det var i går. Den uhyggelige stemningen i bakken. Usikkerheten man følte på sykehuset i Vail. Uvissheten og frykten. Så på oppfordring om å sette en sjelden idrettskarriere i perspektiv er det ikke først og fremst de mange triumfene jeg husker når det gjelder en av Norges største idrettsmenn gjennom tidene.

Det faktum at Aksel Lund Svindal er blant oss slik at han faktisk kan legge opp, er det som betyr noe.

Det gjør denne dagen vil en veldig god dag.

DET VAR NEMLIG ikke gitt de første timene etter det stygge fallet på Golden Eagle i favorittraseen Birds of Prey. Eller som Aksel selv har sagt det – "når du ikke har kontroll på egen kroppstemperatur, da skjønner du at du ligger dårlig an". Men han kom seg på beina, Aksel Lund Svindal kommer seg alltid på beina.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer