Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I 2008 ble Dæhlie knust av Ulvang

Nannestad-formuen fra 172 millioner til 29 millioner.

PENSJONISTPENGER: Skikongene Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie holder fortsatt høy markedsverdi, men Vegard Ulvang hadde ifølge skattelistene et bedre 2008 enn den tidligere landslagskollegaen.Foto: TORE SANDBERG/DAGBLADET
PENSJONISTPENGER: Skikongene Vegard Ulvang og Bjørn Dæhlie holder fortsatt høy markedsverdi, men Vegard Ulvang hadde ifølge skattelistene et bedre 2008 enn den tidligere landslagskollegaen.Foto: TORE SANDBERG/DAGBLADET Vis mer

||| (Dagbladet.no): Langrennsfenomenet Bjørn Dæhlie så ligningsformuen øke med 85 prosent til over 172 millioner kroner i 2007, men i 2008 er det registrerte tallet langt lavere.

Dagens Næringsliv anslo tidligere i høst at Nannestadekspressen økte formuen under finanskrisen og nå kan bokføre en formue på 200 millioner kroner, men ligningstallene for 2008 viser at Dæhlies formue var nede i «skarve» 29 millioner senest i fjor.

Likevel levner tallene liten tvil om at skikongen fortsatt lever godt på egen markedsverdi og forretningsteft.

Ulvangs ullformue øker
Men det gjør også Dæhlies tidligere landslagskamerat Vegard Ulvang, som har overtatt formuetoppen blant Dagbladets utvalgte vinterpensjonister. Ulvang har tjent seg rik blant annet gjennom salg av ullundertøy og hans ligningsformue er på drøye 42 millioner kroner.

Den tidligere langrennsdronningen Bente Skaris ligningsformue på drøye 24 millioner er fortsatt størst blant jentene, men Skari kan snart få selskap i toppen av skiskytterdronning Liv Grete Skjelbreid Poirée.

Den franskgifte Poiree krydrer pensjonisttilværelsen med blant annet å være ekspert for NRK, og hadde en nettoinntekt på nærmere 4,5 millioner i 2008.

Snowboardlegenden fortsatt rikest
Blant dagens aktive snøstjerner er det fortsatt snowboardlegenden Terje Håkonsen som troner på formuetoppen.

Formuen har sunket noe fra året før, men 28 millioner er en pen sparebank når en lang og tøff karriere en dag går mot slutten. Håkonsen hadde også en nettoinntekt på over 2 millioner i fjor.

Frode Andresen troner fortsatt øverst blant utøverne med børse på ryggen. Han står registrert med en ligningsformue på drøye 6 millioner, mens Ole Einar Bjørndalen, som bor i både Østerrike og Italia, har en «norsk» formue på 2,3 millioner.

Utflaggende Aksel doblet formuen
Alpinkonge Aksel Lund Svindal nær doblet sin formue i 2008, fra 4,4 til 8,2 millioner kroner, det samme året han i desember vant sitt første verdenscuprenn etter det stygge fallet i 2007.

Etter at Lund Svindal senere samme vinter tok VM-gull og sammenlagtseieren i verdenscupen kunne man nok vente enda større formueøkning neste år, men det får vi neppe vite ettersom 26-åringen har bestemt seg for å yte langt lavere skatt i Østerrike i tida framover.

Northug tjente mest
Tor Arne Hetland er den mest formuende blant langrennsgutta (4,5 millioner), men hakk i hæl følger VM-kongen fra i fjor, Petter Northug.

Northug tjente mest av gutta på langrennslandslaget, men Jens Arne Svartedal, som står utenfor, er den eneste av langrennsløperne som hadde en nettoinntekt på over en million i 2008.

Blant jentene er det Therese Johaug som kan vise til den høyeste ligningsformuen (1,6 millioner), mens Astrid Uhrenholdt Jacobsen hadde den høyeste nettoinntekten i fjor, med drøye 600 000.

Som året før tjente Anders Jacobsen mest av skihopperne i 2008, mens Håvard Bøkko tydelig er flaggskipet i norsk skøytesport.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media