I 2010 ble basketstjerna drept. Nå er ekskona siktet for det brutale drapet

To personer er nå siktet for det sju år gamle drapet.

SJU ÅR SIDEN DRAPET: Lorenzen Wright var basket proff i 13 sesonger. Han ble drept for sju år siden. Her er NBA-spilleren i aksjon for Memphis Grizzlies. Foto: AP / NTB Scanpix
SJU ÅR SIDEN DRAPET: Lorenzen Wright var basket proff i 13 sesonger. Han ble drept for sju år siden. Her er NBA-spilleren i aksjon for Memphis Grizzlies. Foto: AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I 13 sesonger var Lorenzen Wright en basketprofil i NBA. Han spilte blant annet for LA Clippers, Memphis Grizzlies, Atlanta Hawks og Cleveland Cavaliers.

Men etter karrieren falt Wrights liv sammen. Han mistet to hus, og en FBI-rapport viste forbindelser med narkotikamiljøet.

Telefonsamtale

Og 19. juli ble Wright skutt og drept, bare 34 år gammel. Han ble først funnet ti dager seinere i et skogsområde nær hjemstedet hans i Memphis. Han hadde blitt skutt gjentatte ganger.

Lenge var politiets eneste spor en telefonsamtale, som var svært kort.

- Herregud, sier en mannsperson.

En annen person skriker av frykt mens to skudd avfyres.

- Hallo. Hallo? Kan du høre meg? er svaret fra krisetelefonen i Germantown.

Så høres to nye pistolskudd før samtalen blir brutt.

Men så, i november i år kom et gjennombrudd for politiet. Da fant de et våpen i en innsjø. Våpenet kunne de knytte til drapet, og i forrige uke ble en 46 år gammel mann pågrepet og siktet for drapet.

Han har ikke erkjent straffskyld.

Ekskona pågrepet

Uansett regnet nok mange saken for nærmest oppklart, men fredag arresterte politiet ytterligere en person i sakens anledning. Wrights nå 46 år gamle ekskone ble arrestert, skriver nyhetsbyrået AP.

Politiet har så langt ikke ønsket å si noe om koblingen mellom de to pågrepne, men de er sikre på at de to kjente hverandre.

Wrights ekskone skal være den siste som så ham i live, da han forlot hjemmet sitt 18. juli 2010. Hun har uttalt at hun overhørte mannen si at han skulle selge noe for 110 000 dollar. Hun skal også ha uttalte at hun trodde Wright hadde med seg «mye» penger da han forsvant.

Samme ettermiddag kom telefonsamtalen til politiets nødnummer. Men ingenting skal ha blitt gjort etter samtalen. Operatøren var usikker på om hendelsen foregikk innenfor deres jurisdiksjon. Politiet har seinere blitt tvunget til å betale erstatning til Wrights familie på grunn av dette.

Fire dager etter at han forlot hjemmet sitt hadde NBA-stjerna fremdeles ikke kommet hjem. Forholdet ble anmeldt, og seks dager seinere ble han funnet drept i skogen.

- To gjerningspersoner

Allerede tidlig i etterforskningen jobbet politiet ut fra teorien om at det var to gjerningspersoner, og at Lorentzen hadde en gjeld han ikke greide å betale.

- Min personlige mening har hele tiden vært at han skyldte mye penger til feil folk, og at drapet på ham var en klar melding: «Om du skylder oss penger, bør du betale oss. Det spiller ingen rolle hvem du er, eller hvor viktig du er. Og du må betale alt du skylder», sa Buddy Chapman, en tidligere politidirektør i Memphis, til Sports Illustrated i 2015.

Sports Illustrated skrev en lengre artikkel om det da uoppklarte drapet på Wright i 2015. Da ble basketstjernas kone spurt om hun hadde hatt noe med drapet å gjøre.

- Først og fremst så er jeg en kone, så er jeg en mor, og for det tredje er jeg en forfatter. Politiet burde gjøre det som er best for å finne ut hvem som er drapsmannen, sier hun.

- Du skjønner selvsagt hvorfor jeg måtte spørre om det? spør Sports Illustrateds journalist.

- Det gjør jeg. Men jeg er en kone, en mor, en forfatter. Jeg lar folk gjøre det de er gode til og holde meg til det jeg er god til. De må bruke tid og fokus og finne ut hva som skjedde med ham. Vi trenger alle å få vite det.

Ifølge den samme artikkelen skal politiet ha undersøkt ekskona nøye i forbindelse med etterforskningen.

CNN skriver at de to drapssiktede personene skal ha forsøkt å drepe Wright en gang mellom 1. april og 17. juli året han ble drept. Da skal de ha hatt med seg ytterligere en, til nå uidentifisert, person.

Det er ikke kjent hvordan ekskona stiller seg til siktelsen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer