Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I 2010 skrev Moyes et innlegg med tittelen «Hvordan vinne på straffer»

- Som manager kan du gjøre deg selv ansvarlig for suksess og fiasko.

SKREV INNLEGG: 27. juni 2010 skrev David Moyes, daværende Everton-manager, et innlegg i The Sunday Times med tittelen «How to win a penalty shootout» (hvordan vinne en straffesparkkonkurranse). Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix
SKREV INNLEGG: 27. juni 2010 skrev David Moyes, daværende Everton-manager, et innlegg i The Sunday Times med tittelen «How to win a penalty shootout» (hvordan vinne en straffesparkkonkurranse). Foto: REUTERS/Phil Noble/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Livet er fullt av små kuriositeter, og de har en tendens til å dukke opp når man minst venter det. Slik er det med en artikkel som garantert vil få spalteplass i tabloid-aviser gjennom dagen.

27. juni 2010 hadde nemlig David Moyes, daværende Everton-manager, et innlegg i The Sunday Times med tittelen «How to win a penalty shootout» (hvordan vinne en straffesparkkonkurranse). Moyes var på dette tidspunktet fast skribent i avisa.

Vinner og taper sammen De fleste har fått med seg at Manchester United presterte å bomme på fire av lagets fem forsøk mot Sunderland i ligacupens semifinale i går. I innlegget fra 2010 skriver Moyes blant annet at «i et godt lag vinner spillerne sammen, og de taper sammen».

«Straffesparkkonkurranse er den mest ensomme opplevelsen i fotball, og trikset er å få deltakerne til å føle at de ikke er alene. Som manager kan du ta presset fra spillerne dine ved å gjøre deg selv ansvarlig for suksess og fiasko», skriver Moyes videre.

Det virker ikke som om skotten klarte å overføre dette til sine egne spillere i går. Rafael, Phil Jones, Adnan Januzaj, og Danny Welbeck bommet alle sammen. Det var bare Darren Fletcher som scoret for Manchester United.

Nøkkelen til suksess David Moyes mener at nøkkelen til suksess er å forberede laget sitt før konkurransen. Og det er hans oppgave å delegere oppgavene.

Innlegget ble skrevet før fotball-VM i 2010, og 50-åringen viser til det engelske landslaget som et prakteksempel på et lag som ofte har tabbet seg ut på straffer opp gjennom historien.

Han peker også på at han har vunnet en viktig straffesparkkonkurranse mot nettopp Manchester United, som Everton-manager, i en semifinale i FA-cupen i 2009.

Han peker også på en kamp mellom Preston og Birmingham i 2001. Han ledet da Preston til seier på straffer i en semifinale i kvalifiseringen til opprykk. Moyes var manager i klubben fra 1998-2002 før han tok over Everton.

Skotten tapte også en straffesparkkonkurranse med Everton mot italienske Fiorentina, så han forteller derfor at han ikke er noen «guru» på området.

- Forferdelig Moyes kaller straffesparkkonkurransen i går for «forferdelig».

- Den største skuffelsen var hvordan vi spilte. Du forventet en høyere standard fordi det er mange landslagsspillere på matta. Vi ønsket å score mål nummer to, og hadde en del muligheter til å gjøre det, sier Moyes ifølge The Guardian.

Her kan du lese en lengre Dagbladet-artikkel fra 2009 om forskning på straffespark.

Hele Norges coronakart