FORSLAG OM NEDLEGGELSE: Styret i Follo har innstilt et forslag om nedleggelse. - Veldig tungt, sier styreleder.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
FORSLAG OM NEDLEGGELSE: Styret i Follo har innstilt et forslag om nedleggelse. - Veldig tungt, sier styreleder. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpixVis mer

Follo legges ned

I 2010 var de i cupfinalen. Nå har styret innstilt forslag om nedleggelse

- Det føles veldig tungt.

(Dagbladet): 2. divisjonsklubben Follo melder torsdag på sine nettsider at de på et ekstraordinært styremøte har innstilt et forslag om å avvikle all drift og legge ned om ikke «rammebetingelsene for klubbens drift endres vesentlig».

Alle spillerne fristilles fra 21. juli, og selve innstillingen skal vurderes på klubbens årsmøte senere i høst.

- Det føles veldig tungt, sier styreleder i klubben, Hans Henning Ruud, til Dagbladet.

Forutsetninger for å drive en klubb

Follo er en satsningsklubb som ikke har noe eget anlegg å drive på. De må de dele med breddeklubbene i kommunen. I tillegg er det vanskelig å få økonomien til å strekke til.

- Det har med forutsetningene våre for å drive en toppklubb å gjøre. Vi har for eksempel ikke et sted der vi kan ha inntektsbringende tiltak som fotballakademier og cuper, som kunne gjort at vi fikk klubben opp på et inntektsgrunnlag. Vi har kuttet kostnader ganske lenge nå, og Follo har vel egentlig aldri hatt særlig god økonomi.Det går ikke an å drive en klubb med stor fotballsatsning bare basert på dugnad, sier Ruud.

Klubbens siste utvei vil være om kommune og næringsliv i nærområdet for øynene opp og hjelper klubben. Men selv om de skulle få midler nok til å klare å drive klubben ut sesongen, ser det mørkt ut på lang sikt.

Cupfinale i 2010

- Vi vil fortsette å stå på med dugnader og mobilisering slik at vi skal klare å fullføre sesongen på en verdig måte. Av respekt for motstandere, spillere, sponsorer og ildsjelene i klubben. Vi er avhengige av at kreditorene er med på å hjelpe oss gjennom dette, og vi skal gjøre det vi kan for å få samlet inn penger for å pynte på den gjelden vi har, sier Ruud.

CUPFINALE: Høydepunktet i Follos historie var da de tok seg til cupfinalen i 2010. Her takker Glenn Arne Hansen og resten av Follo supporterne for støtten etter tapet mot Strømsgodset. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX
CUPFINALE: Høydepunktet i Follos historie var da de tok seg til cupfinalen i 2010. Her takker Glenn Arne Hansen og resten av Follo supporterne for støtten etter tapet mot Strømsgodset. Foto: Cornelius Poppe / SCANPIX Vis mer

For sju år siden, da klubben spilte i 1. divisjon, tok førstelaget seg til selveste cupfinalen. Follo ble slått 0-2 av Strømsgodset, men klubben med de rosa draktene ble likevel satt på kartet i Norge. På veien slo de blant annet ut Rosenborg.

- Vi håper at ressurspersoner og næringslivet i Follo ser betydningen av at Follo består som toppklubb. Vi tror at vi gjennom 17 år har vært med på å sette Follo på kartet. Mange er nok stolt av det klubben har fått til. Vi har hatt gode trenere og en god ungdomsavdeling det er forferdelig leit å avvikle, sier Ruud.

Overrasket

Forsvarsspiller Rune Gravdal forteller at spillertroppen ble litt overrasket da de fikk beskjeden:

- Vi synes selvfølgelig at det er trist, ingen ønsker at noe slikt skal skje. Samtidig har vi forståelse for at det er vanskelig å drive klubb uten eget anlegg og mangel på inntekter, og har respekt for den beslutningen som er tatt. Sesongen skal uansett fullføres, og vi håper at flest mulig av spillerne blir værende i klubben ut året, sier Gravdal til Dagbladet.

Follo ligger sist i sin avdeling i 2. divisjon, med sju poeng.