I 2012 ble han diagnostisert med leukemi. Nå spiller Villa-helten fotball igjen

- Supporterne har vært fantastiske.

BEDRING: Stilijan Petrov ble i mars 2012 diagnostisert med leukemi, og året etter annonserte han at han legger opp. Nå er bulgareren tilbake på fotballbanen for veteranlaget til Wychall Wanderers. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB Scanpix
BEDRING: Stilijan Petrov ble i mars 2012 diagnostisert med leukemi, og året etter annonserte han at han legger opp. Nå er bulgareren tilbake på fotballbanen for veteranlaget til Wychall Wanderers. Foto: REUTERS/Darren Staples/NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Den tidligere Aston Villa-kapteinen Stilijan Petrov er tilbake på fotballbanen, og har i løpet av den siste tiden fått tre kamper for veteranlaget til Wychall Wanderers.

Det er en gledelig nyhet etter at bulgareren ble diagnostisert med leukemi i mars 2012 etter å ha fått veldig høy feber etter en kamp mot Arsenal. Fem måneder senere annonserte klubben hans at han var i remisjon.

- Morsomt Året etter gjorde 35-åringen det klart at han takket for seg som profesjonell fotballspiller,

- Fotballen har vært min andre store kjærlighet, så det er med ett tungt hjerte jeg nå trekker meg tilbake fra spillet, sa Petrov til Aston Villas nettsted.

Men nå er han altså tilbake på gressmatta. Om enn på hobbynivå. Til Birmingham Mail sier den tidligere Aston Villa- og Celtic-spilleren at han nyter å spille fotball igjen.

- Det er morsomt, og det er ganske krevende kamper. Det er virkelig fint å bare være utpå der og spille en skikkelig kamp. Jeg har spilt 90 minutter i ett strekk, men selv om formen begynner å komme seg må jeg være tålmodig, sier Petrov.

Takker for støtten Både i Villa og i Celtic regjerte bulgareren på midtbanen, men nå er det en mer variert hverdag.

- Når det gjelder hvor på banen jeg spiller, så kommer det an på hvor behovet er. Noen ganger har vi bare 12 spillere. I en kamp ledet vi 2-0, og jeg hadde forskjellige spillere som frimerke på meg hvert 10. minutt. Jeg blir også spurt om autografer og bilder. Jeg skal spille igjen på søndag, men ikke spør meg hvem vi skal spille mot, sier han.

Petrov forteller også at han er veldig takknemlig for all støtten han har fått fra både supportere og familie i den vanskelige tiden, og at han ser lyst på framtiden.

- Supporterne har vært fantastiske, og jeg har alltid hatt en positiv holdning. Alt går foreløpig veldig bra, bank i bordet. Jeg har bare tre måneder igjen på medisiner, så er jeg ferdig.