Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Alexander Tettey:

- I 2021 er det slutt

Alexander Tettey varsler at han legger opp etter kontrakten med Norwich går ut i 2021.

SNART SLUTT: Alexander Tettey fullfører kontrakten med Norwich. Foto: Joe Toth / BPI / Shutterstock / NTB Scanpix
SNART SLUTT: Alexander Tettey fullfører kontrakten med Norwich. Foto: Joe Toth / BPI / Shutterstock / NTB Scanpix Vis mer

Alexander Tettey (33) og Norwich står midt i en nedrykksstrid i Premier League, der klubben ligger sist på tabellen. Men deres skjebne må avvente ettersom hele Fotball-Europa har stoppet opp.

Det tror nordmannen kan slå ut positivt for dem.

- Det kan være en veldig stor fordel. Når man er i en sesong, så handler mye om det mentale. Med god mental oppladning, så kan det gi utslag. Jeg er en positiv fyr, og velger å se på det hele med optimisme, sier Tettey til Dagbladet.

- Jeg har stor tro på laget. Vi har kamper som vi tror vi kan komme godt ut av. Vinner du noen kamper, så kan alt skje, fortsetter Norwich-profilen.

Som følge av coronaviruset er Premier League utsatt til 30. april foreløpig. Signalet fra Premier League er at sesongen skal fullføres på en eller annen måte uansett.

- Vi kommer jo til å spille ferdig. Alt er i våre hender, og vi må vinne noen kamper for å komme oss ut av situasjonen. Vi håper at vi klarer det, og seks poeng er ikke den verste luka, sier Tettey.

Ferdig i 2021

Den norske midtbanespilleren har vært i utlandet i en årrekke nå. Han dro til franske Rennes i 2009, før han dro til Norwich i 2012. Der har han altså vært siden, og han har en kontrakt som strekker seg til 2021.

Når kontrakten går ut på sommeren, er han ferdig som profesjonell fotballspiller.

- Hvor godt kroppen tåler den kontrakten, vet jeg ikke. Men i 2021 er det slutt, sier Tettey.

Å returnere til en norsk klubb som spiller er med andre ord uaktuelt, sier han selv.

- Da er jeg for gammel. Kroppen min tåler det ikke. Slik det er nå, så får jeg ikke trene på kunstgress, det ene kneet må passes på ekstremt godt og det krever dessuten mye å være gammel og spille med det. Det ville ikke vært bra, sier han og fortsetter:

- Det er en helsemessig avgjørelse jeg har tatt, og det er helt greit. Jeg har spilt i Norge i mange år før jeg dro til utlandet, så det føles ikke bittert. Men jeg tenker å reise hjem til Norge med familien når kontrakten er ferdig.

Tettey vil for øvrig være 35 år gammel sommeren 2021.

Han er en viktig mann i Norwich-laget, og han har en rekke kamper båret kapteinsbindet ettersom han er visekaptein i klubben.

- Skremmende

Men før han får tenke på ting som karriereslutt og nedrykk har Europa en krise som må løses. England er hardt rammet av coronaviruset, og i skrivende stund er det meldt om 1408 dødsfall etter påvist coronavirus.

- Viruset er litt skremmende. Vi vet ikke så mye, så dette er ikke helt bra. Før lærte vi at det var eldre og andre med underliggende sykdommer som kunne dø, men nå tar det livet av friske også. Ingen hadde sett for seg dette. Så det er ikke et virus som jeg liker, nei, sier den tidligere Rosenborg-profilen.

- Men du er frisk?

- Ja, jeg har ikke blitt syk, heldigvis. Nå krysser vi bare fingrene for at det ikke blir noe sykdom. Vi følger reglene og vi gjør alt for å holde oss friske, opplyser Tettey.

Han holder til i England sammen med sin partner og deres to barn.

Norwich har gitt spillerne en nøye plan som må følges. Han mener at det fysiske skal være lett å holde ved like, mens treningene med ball i beina gjennomføres med sønnen i deres egen hage.

- Det handler om å ikke gjøre så mye dumt, som for eksempel å møte veggen ved å trene for mye. Man må bruke hodet og bruke klubbens plan. Det er viktig å beskytte produktet, hvis ikke har de ikke et show å by på, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!