I 240 km/t og tett tåke står plutselig bilen foran bom stille

Er dette årets reaksjonsredning fra det 19 år gamle Formel 2-talentet?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Britiske Dino Zamparelli (19) er et av de store motorsporttalentene i verden og kjører i år Formel 2 for Motorsport Vision.

19-åringen med italienske aner vant i fjor Formel Renault BARC-mesterskapet og er blant de yngste førerne i Formel 2-sirkuset. Så langt ligger Zamparelli på 9.-plass i Formel 2-sesongen, der den 15 (!) år gamle sveits-franske Matheo Tuscher har vært den største overraskelsen med 3.-plass i sammendraget så langt.

Men det er nok Zamparelli som blir best husket etter årets Formel 2-sesong, takket være en utrolig manøver i regnværet på Spa-banen i Belgia.

I 240 km/t Flere førere fikk problemer med det kraftige regnværet og underveis i løpet var det en ulykke som førte til at sikkerhetsbilen kom ut og det ble flagget gult. Dino Zamparelli passerte først trygt ulykka som førte til at sikkerhetsbilen kom ut, og på vei ut av legendariske Eau Rouge ga han bånn gass for å ta inn bilene foran.

I det kraftige regnværet var sikten svært dårlig og tåka lå dypt i veibanen, men plutselig ut av tåka står det flere biler midt i veibanen. Dino Zamparelli holder på det tidspunktet 240 km/t og en kollisjon kunne fått katastrofale konsekvenser.

Men Zamparelli reagerer lynraskt. Fra bilen som står i veibanen så vidt kan skimtes gjennom tåka til Zamparelli har manøvrert bilen sin unna, går det 94 hundredeler.

Avviser gult flagg-kritikk Zamparelli har selv lagt ut videoen av hendelsen på YouTube og der svarer han kritikerne som mener han burde roet ned mens sikkerhetsbilen var på banen.

- For å presisere, vi hadde allerede passert ulykka som førte til gule flagg og sikkerhetsbil. Jeg, og flere andre, var i ferd med å ta igjen sikkerhetsbilen, da plutselig en bil bremset opp. Bilen som sto i veibanen var ikke den som forårsaket det gule flagget, men var en helt ny situasjon, skriver Zamparelli.

19-åringen ødela for øvrig bilen da han måtte ut på gresset etter den utrolige manøveren. Det bidro til at han endte på en 10.-plass i løpet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer