- I all beskjedenhet: Jeg er den beste kandidaten

Platini foran FIFAs presidentvalg.

IKKE BESKJEDEN: Fotballtoppen Michel Platini (60) insisterer på at han er riktig mann til å lede FIFA videre, til tross for at han nylig ble suspendert fra idretten. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINI
IKKE BESKJEDEN: Fotballtoppen Michel Platini (60) insisterer på at han er riktig mann til å lede FIFA videre, til tross for at han nylig ble suspendert fra idretten. Foto: AFP PHOTO / FABRICE COFFRINIVis mer

Fotballtoppen Michel Platini (60) insisterer på at han er riktig mann til å lede FIFA videre, til tross for at han nylig ble suspendert fra idretten.

Den franske legenden - en av sju kandidater til å erstatte Sepp Blatter som FIFA-president - mener hans erfaring som spiller, trener og leder gjør ham langt mer egnet enn utfordrerne.

- I all beskjedenhet, jeg er den beste kandidaten til å lede verdensfotballen, sier Platini til den sveitsiske avisen Le Matin.

- Jeg er den eneste som har en bred visjon for fotballen, fortsetter presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA).

Hindring Platini og Blatter er begge suspendert i 90 dager mens det pågår en etterforskning av en kontroversiell millionutbetaling fra FIFA-sjefen til franskmannen i 2011.

- Jeg har vært spiller, trener for det franske landslaget, klubbleder i Nancy, organisator for VM, og i dag sjef for det mektigste fotballforbundet, en oppgave jeg har utført med ærlighet, bedyrer Platini.

Han anket suspensjonen, men anken ble avvist mandag. Platini kan ikke drive valgkamp så lenge han er suspendert.

Infantino «plan B» I kampen om presidentskapet i Det internasjonale fotballforbundet (FIFA), utfordres franskmannen av prins Ali bin al-Hussein, Jerome Champagne, Gianni Infantino, Musa Bility, sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa og Tokyo Sexwale.

Infantino er generalsekretær i UEFA og overrasket ved å melde seg som kandidat til presidentvalget 26. Februar. Men ifølge Platini er sveitseren UEFAs «plan B».

- Jeg er svært fornøyd. Når jeg blir renvasket, kommer alt til å være greit. Styret, Gianni og jeg skal møtes for å revurdere situasjonen. Og vi vil velge den beste løsningen for fotballen, sier han selvsikkert.

Mandag uttalte Platinis representanter at Infantino har gitt en muntlig forsikring til UEFA-styret om at han trekker seg fra presidentkampen dersom Platini blir frikjent fra korrupsjonsbeskyldningene.

- Ingen konspirasjon UEFA-sjefen er sikker på at han blir renvasket, men er ikke nådig i sin omtale av suspensjonen han nå er ilagt. Han mener det ødelegger hans sjanser til å tale sin sak.

- Det har hindret meg i å drive kampanje og kjempe på samme vilkår som de andre. Jeg føler meg som en ridder fra middelalderen som står overfor en festning. Jeg vil prøve å storme den for fotballens skyld, men i stedet får jeg bare kokende olje over hodet mitt, lyder Platinis lyriske analyse av situasjonen.

Derimot nekter han å kommentere ryktene om at han er blitt offer for en utspekulert plan som Blatter har satt i gang for å sverte hans navn og rykte.

- Jeg nekter å tro på en konspirasjonsteori, sier Platini.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram