Bayern München - Paris Saint-Germain, Champions League

- I all verden!

Det ble en nok en begivenhetsrik aften for Kylian Mbappé (22) i Champions League.

Publisert
Sist oppdatert

BAYERN MÜNCHEN - PARIS SAINT-GERMAIN 2-3

Det ble en begivenhetsrik aften for Kylian Mbappé som med sine to scoringer drev Bayen München til vanvidd, og sikret en 3-2-seier til Paris Saint-Germain i det første oppgjøret av kvartfinalen i Champions League.

Med sine to scoringer så går han også forbi legendariske Thierry Henry hva angår scoringer i Champions Leagues sluttspill. Mbappé utlinget Henry med sin første scoring, og gikk forbi ham med sin andre, rapporterer ESPN.

Marquinhos scoret også for PSG, mens Thomas Müller og Joshua Kimmich satte inn 1-2 og 2-2, før Mbappé satte scoringen som til slutt vant kampen for bortelaget.

- Det var en vanskelig kamp mot det beste laget i Europa nå. Vi spilte som et lag, men vi må ha selvtillit inn i returoppgjøret. Vi må spille som et lag, sa Mbappé i intervjuet etter kampen.

Dermed har PSG et fantastisk utgangspunkt før returoppgjøret i Champions Leagues kvartfinale.

Drømmestart

Det skulle ikke ta spesielt lang tid på Allianz Arena før bortelaget fra den franske hovedstaden viste seg frem. For etter under tre minutter spilt suste pariserne på en overgang.

Neymar la ballen perfekt til Kylian Mbappé, som fikk presset frem en stor tabbe av den rutinerte burvokteren Manuel Neuer.

- I all verden, for en start vi er vitne til! Det enkleste av all samhandling, å ta seg ballen en vei, og vende tilbake på et løp som går motsatt vei funker her også. Men den burde Neuer ta, det er en stor, stor keepertabbe, sa VSport-kommentator Lars Tjærnås da ballen hadde gått i mål.

Bayern trykket på for en rask utligning, men til tross for kjempemuligheter for både både Leon Goretzka og Thomas Müller var keeper Keylor Navas som en levende vegg å regne for bortelaget.

Til tross for et vanvittig trykk fra Bayern var det en sjelden PSG-mulighet som skulle gjøre vei i velinga. Hjemmelaget fikk nemlig klarert ut en dødball, men Neymar lempet ballen inn bak Bayerns forsvarsrekke.

Marquinhos snek seg inn bak de helrøde, og kunne enkelt bredside ballen forbi Neuer. Bayerns spillere ba febrilsk om offside, men reprisene viste at Antonio Mateu Lahoz gjorde rett i å la spillet gå.

Robert Lewandowski glimtet med sitt fravær i oppgjøret, men like etter halvtimen spilt var det hans erstatter Eric-Maxim Choupo-Moting som tok ansvar da han steg høyest på et innlegg.

Den kamerunske landslagsangriperen stanget inn reduseringen for Hansi Flicks mannskap.

Flere scoringer skulle det ikke bli i den første omgangen, men bortelaget fra Paris kunne smile bredt over en 2-1-ledelse til pause.

- Uhyggelig!

Bortelaget fortsatte å i samme stil i starten av den andre omgangen, og gikk rett i strupen på Bayern München. De maktet likevel ikke å omsette Neymars mulighet til scoring etter litt over fem minutter spilt av den andre omgang.

Det skulle uansett være Bayern som kvitterte i det 60. minutt. Joshua Kimmich svingte inn et frispark, og ringreven Thomas Müller stanget inn 2-2 for Bayern.

Men det var lite Bayern kunne gjøre når Kylian Mbappé ble satt opp alene med det tyske forsvaret. Den franske superstjernen var nådeløs da han hamret inn 3-2-scoringen for Mauricio Pochettinos menn.

- Uhyggelig! Han er nådeløs! Han gjør det samme som han gjorde mot Barcelona borte. For en spiller, for en vanvittig spiller, sa VSport-kommentator Roar Stokke.

Det ville seg ikke for Bayern som febrilsk jaktet en utligning. PSG tok en solid 3-2-seier mot den tyske stormakten, og har dermed et ypperlig utgangspunkt inn mot returoppgjøret.

Bayern München er regjerende mester i Champions League, etter at de slo nettopp Paris Saint-Germain i finalen i fjor. Den kampen vant de 1-0 etter scoring av Kingsley Coman.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer