- I andre ligaer ville treneren blitt byttet ut

Liverpool-fansen forstår Dalglish-ryktene.

FORTSETTER HAN?: Liverpool-manager Kenny Dalglish har vært i møter med eierne i USA. Det er fortsatt uvisst om han fortsetter som trener for klubben. Foto:  EPA/KERIM OKTEN
FORTSETTER HAN?: Liverpool-manager Kenny Dalglish har vært i møter med eierne i USA. Det er fortsatt uvisst om han fortsetter som trener for klubben. Foto: EPA/KERIM OKTENVis mer

(Dagbladet): Liverpool-manager Kenny Dalglish har vært i møte med klubbens eiere i USA, men skal nå være tilbake i England.

Det er blitt spekulert i Dalglishs framtid i klubben, og verken treneren eller eierne John W. Henry eller Tom Werner har uttalt seg, melder Sky Sports.

- Det har hele tiden vært avtalt at de skal evaluere sesongen i USA, og jeg tror rett og slett avstanden mellom Liverpool og USA har vært med på å øke spekulasjonene rundt Dalglishs framtid. Om møtet var i Liverpool, ville det ikke vært like mye rykter, sier leder i Liverpools norske supporterklubb, Pål Christian Møller til Dagbladet.

Liverpool avsluttet serien på en skuffende åttendeplass. Før sesongen sa klubbeier John W. Henry til Dagbladet at klubben forventet minimum fjerdeplassen som kvalifierer til Champions League.

- Ingen er fornøyd med åttendeplass, og det er viktig å evaluere sesongen så tidlig som mulig. I andre ligaer ville treneren blitt byttet ut, og jeg mener det er viktig at klubben forteller at resultatene er uakseptable, sier Møller.

- Bør Dalglish byttes ut?

- Han var vært her i rundt ett år, og jeg mener vi bør gi ham litt mer tid. Jeg både håper og tror han leder laget neste sesong, men det må likevel bli tatt grep. Kenny bør få mer tid, og spillerne må prestere bedre, sier Møller.

- Hvor du overrasket hvis Dalglish får sparken?

- Kenny er en vinnertype og jeg tviler veldig på at han får sparken. Han er nok enig i at klubben må forbedre resultatene, men jeg kjenner ham som en som ikke gir seg. Jeg blir overrasket hvis han får sparken eller sier opp i løpet av sommeren, sier Møller.

- Hva må Liverpool gjøre for å bli et topplag?

- Alt handler om at laget må fungere sammen. Jeg tror ingen av dagens spillere kan si at de er hundre prosent fornøyd med egen innsats, og alle må gjøre en bedre jobb. Klubben har skiftet ut en del av ledelsen, og det kan hende det gir resultater. Det viktigste er at laget viser framgang, for å havne på åttendeplass er uverdig for Liverpool, sier Møller.

MER JUBEL NESTE ÅR?: Liverpool endte på 8. plass i Premier League. Den norske supporterlederen mener Kenny Dalglish er rett mann til å lede laget neste sesong. Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLIS.
MER JUBEL NESTE ÅR?: Liverpool endte på 8. plass i Premier League. Den norske supporterlederen mener Kenny Dalglish er rett mann til å lede laget neste sesong. Foto: AFP PHOTO/ PAUL ELLIS. Vis mer