TO FOTBALLSPILLERE PÅ RAD: Fjorårets Wayne Rooney-figur var utstyrt med Shrek-ører, og holdt en bag full av pundsedler i den ene hånda, og en femårskontrakt med United i den andre, da den ble brent i fjor. I år er det Mario Balotellis tur.Foto: SCANPIX/AP/Max Nash
TO FOTBALLSPILLERE PÅ RAD: Fjorårets Wayne Rooney-figur var utstyrt med Shrek-ører, og holdt en bag full av pundsedler i den ene hånda, og en femårskontrakt med United i den andre, da den ble brent i fjor. I år er det Mario Balotellis tur.Foto: SCANPIX/AP/Max NashVis mer

I år er det Balotellis tur til å brenne

Etterfølger Rooney-gigant foran 20 000 tilskuere.

Følg Champions League i fotballstudio fra kl. 20.45!

(Dagbladet): I fjor fikk Wayne Rooney den tvilsomme æren av å være modell for den 49. figuren til å gå opp i flammer under den årlige markeringen av Guy Fawkes Night i Edenbridge i England.

Edenbridge bålforening brenner en gigantfigur av en kjent person de mener har gjort seg til latter hvert år, og Rooney ble den første fotballspilleren noensinne til å bli utvalgt, etter månedsvis med negativ presseoppmerksomhet - først for å ha bedratt kona Coleen med to prostituerte, deretter for å skapt såpeopera i forkant av signeringen av en ny og lukrativ femårsavtale med Manchester United.

I år får han følge av enda en fotballspiller, og vedkommende spiller også i Manchester.

En ti meter høy modell av Citys Mario Balotelli står nemlig klar til å bli påtent den 5. november, forteller komitémedlem Jon Mitchell til Mirror.

- Vi begynte å bli litt bekymret, for ingen hadde gjort noe riktig dumt nok til å bli utvalgt, sier Mitchell.

- Vi har fulgt med politikere og kjendiser, men ingen hadde gjort noe virkelig dumt. Nå valgte vi Balotelli fordi han dummet seg ut ved å tenne på sitt eget hus med fyrverkeri forleden, sier han.

Mario Balotelli havnet som kjent i overskriftene før Manchester-derbyet i oktober, etter at en innendørs fyrverkeri-avfyring startet en brann i huset hans.

Balotelli-figuren er utstyrt med Super Mario-lue og Balotellis selvironiske «Why Always Me»-skjorte, og holder fyrverkeri i en hånd, og et hus i den andre.

Italieneren blir altså den 50. inspirasjonen til Guy Fawkes Night-markeringen, og gir selskap til folk som puppemodell Katie Price, tidligere statsminister Gordon Brown og komiker Russell Brand.

Ifølge Mirror er det ventet 20 000 tilskuere til opptrinnet, som også brukes til å samle inn penger til lokale veldedige formål.