I år er Tour de Ski større enn ski-VM for Marit Bjørgen

- Jeg mener sjøl at jeg har potensiale til å vinne den.

STOURE MÅL: Marit Bjørgen og resten av langrennslandslaget forbereder seg til nok en langrennssesong i de endeløse bakkene rundt Livigno i Italia. Motbakketreninga kan bli gull verdt når Bjørgen går for å vinne det eneste hun ikke har vunnet så langt i karrieren, nemlig Tour de Ski. Foto: Thomas Rasmus Skaug
STOURE MÅL: Marit Bjørgen og resten av langrennslandslaget forbereder seg til nok en langrennssesong i de endeløse bakkene rundt Livigno i Italia. Motbakketreninga kan bli gull verdt når Bjørgen går for å vinne det eneste hun ikke har vunnet så langt i karrieren, nemlig Tour de Ski. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LIVIGNO (Dagbladet): Det er umulig å finne superlativer om Marit Bjørgen som ikke har gått inn å klisjéhåndboka allerede. Tidenes mestvinnende kvinnelige langrennsløper klarer ikke stoppe å vinne.

Akkurat det har hun ikke gjort i sommer heller. Å stoppe å vinne, altså. I toppidrettsveka i august knuste hun all motstand, og i tida etterpå har hun fortalt gjentatte ganger at hun har trappet ned treninga foran denne VM-sesongen.

For å si det sånn, det har ikke sett ut som om mindre trening har gjort henne dårligere. Snarere tvert imot.

Ørliten endring Derfor er det også en lett leende Bjørgen som lener seg tilbake i skinnstolen da Dagbladet møter henne på Hotell Bivio i italienske Livigno under den pågående høydesamlingen for landslaget.  - Du trener mindre har jeg hørt?

- Eh.. Jaa... Eller, jo, faktisk, jeg har trent mindre, men vi snakker ikke om noe stort gap, ler hun, og forklarer at forskjellen fra i fjor er på mellom ti og femten timer totalt i løpet av de fire siste månedene.

En time mindre i uka, altså. Likevel en helt avgjørende time, skal vi tro Bjørgen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer