FJERDE RASKEST: Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene var fjerde raskest på gårsdagens shakedown før rally-VM innledes med rally Monte Carlo i kveld. Foto: EPA / NTB Scanpix
FJERDE RASKEST: Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene var fjerde raskest på gårsdagens shakedown før rally-VM innledes med rally Monte Carlo i kveld. Foto: EPA / NTB ScanpixVis mer

- I år får jeg bevise hvor god jeg er

Rally-Mikkelsen: - Skal vinne mitt første løp.

(Dagbladet): Volkswagen-fører Andreas Mikkelsen fullførte fjorårets rally-VM på en imponerende bronse-plass - bak sine to stallkolleger Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala.

På veien mot bronsen var han på seierspallen fem ganger - med andreplass i Sverige, Polen og Frankrike, og tredjeplass i Tyskland og Australia.

Friere rolle I kveld starter årets VM-sesong, med rally Monte Carlo. Mikkelsen satser på å levere minst like gode prestasjoner bak rattet - og har satt seg den første løpsseieren som en naturlig neste målsetting.

Det viktigste for Volkswagen-sjefene er natrulig nok å vinne konstruktørmesterskapet, men Mikkelsen har fått forsikringer om at han i år skal få en friere rolle bak de to poengnominerte førerne Ogier og Latvala.

I praksis betyr det større muligheter til å kjøre for egne muligheter.

- Nærme meg de beste - Jeg har til gode å vinne mitt første løp. Det har jeg lyst til å klare denne sesongen. Men hovedmålet er å gjøre det best mulig i sammendraget. Jeg fikk tredjeplass i fjor, og vil gjerne nærme meg de beste, sier Andreas Mikkelsen til Dagbladet.

På gårsdagens shakedown var 25-åringen fjerde raskest. Aller raskest var rallylegenden Sebastien Loeb i sitt Citroën-comeback.

- Det klør skikkelig i gassfoten, og jeg gleder meg til å komme i gang igjen, selv om vi ikke har hatt så lang off-season. Volkswgen har lovet meg at ingen teamordrer skal gis, så i år får jeg bevise hvor god jeg er, sier Mikkelsen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Må levere Som tredjefører scorer han ikke fabrikkpoeng for Volkswagen, men han scorer naturligvis poeng for seg selv i førermesterskapet.

Mikkelsen er inne i sitt siste kontraktsår med Volkswagen, så det blir også viktig for Mikkelsen å bevise at han er en å satse på videre for bilfabrikanten.

- Jeg er avhengig av å ha et bra år for å få være med videre, sier Andreas Mikkelsen.

Bor i Monaco Rallyføreren har flyttet til Monaco, men han ser likevel ikke på åpningsrunden i VM som noen hjemmebane for egen del.

- MÅ BEVISE: Andreas Mikkelsen håper å vinne sitt første rallyløp denne sesongen, etter fem pallplasseringer forrige sesong. I kveld starter VM med rally Monte Carlo. Foto: AFP / NTB Scanpix
- MÅ BEVISE: Andreas Mikkelsen håper å vinne sitt første rallyløp denne sesongen, etter fem pallplasseringer forrige sesong. I kveld starter VM med rally Monte Carlo. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Nei, det gir meg ingen ekstra fordel, ettersom jeg ikke kjenner fjellene hvor det kjøres i spesielt godt. Alt bedre enn fjorårets sjuendeplass vil være en suksess for meg, sier Mikkelsen.

Men allerede i den neste VM-runden, i Sverige, så kan Andreas Mikkelsen fort være med å kjempe om sin første seier.

NB! Mads Østberg i Citroën er også et spennende norsk navn i årets rally-VM.