- I år får jeg bevise hvor god jeg er

Rally-Mikkelsen: - Skal vinne mitt første løp.

FJERDE RASKEST: Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene var fjerde raskest på gårsdagens shakedown før rally-VM innledes med rally Monte Carlo i kveld. Foto: EPA / NTB Scanpix
FJERDE RASKEST: Andreas Mikkelsen og kartleser Ola Fløene var fjerde raskest på gårsdagens shakedown før rally-VM innledes med rally Monte Carlo i kveld. Foto: EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Volkswagen-fører Andreas Mikkelsen fullførte fjorårets rally-VM på en imponerende bronse-plass - bak sine to stallkolleger Sebastien Ogier og Jari-Matti Latvala.

På veien mot bronsen var han på seierspallen fem ganger - med andreplass i Sverige, Polen og Frankrike, og tredjeplass i Tyskland og Australia.

Friere rolle I kveld starter årets VM-sesong, med rally Monte Carlo. Mikkelsen satser på å levere minst like gode prestasjoner bak rattet - og har satt seg den første løpsseieren som en naturlig neste målsetting.

Det viktigste for Volkswagen-sjefene er natrulig nok å vinne konstruktørmesterskapet, men Mikkelsen har fått forsikringer om at han i år skal få en friere rolle bak de to poengnominerte førerne Ogier og Latvala.

I praksis betyr det større muligheter til å kjøre for egne muligheter.

- Nærme meg de beste - Jeg har til gode å vinne mitt første løp. Det har jeg lyst til å klare denne sesongen. Men hovedmålet er å gjøre det best mulig i sammendraget. Jeg fikk tredjeplass i fjor, og vil gjerne nærme meg de beste, sier Andreas Mikkelsen til Dagbladet.

På gårsdagens shakedown var 25-åringen fjerde raskest. Aller raskest var rallylegenden Sebastien Loeb i sitt Citroën-comeback.

- Det klør skikkelig i gassfoten, og jeg gleder meg til å komme i gang igjen, selv om vi ikke har hatt så lang off-season. Volkswgen har lovet meg at ingen teamordrer skal gis, så i år får jeg bevise hvor god jeg er, sier Mikkelsen.

Må levere Som tredjefører scorer han ikke fabrikkpoeng for Volkswagen, men han scorer naturligvis poeng for seg selv i førermesterskapet.

Mikkelsen er inne i sitt siste kontraktsår med Volkswagen, så det blir også viktig for Mikkelsen å bevise at han er en å satse på videre for bilfabrikanten.

- Jeg er avhengig av å ha et bra år for å få være med videre, sier Andreas Mikkelsen.

Bor i Monaco Rallyføreren har flyttet til Monaco, men han ser likevel ikke på åpningsrunden i VM som noen hjemmebane for egen del.

- MÅ BEVISE: Andreas Mikkelsen håper å vinne sitt første rallyløp denne sesongen, etter fem pallplasseringer forrige sesong. I kveld starter VM med rally Monte Carlo. Foto: AFP / NTB Scanpix
- MÅ BEVISE: Andreas Mikkelsen håper å vinne sitt første rallyløp denne sesongen, etter fem pallplasseringer forrige sesong. I kveld starter VM med rally Monte Carlo. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Nei, det gir meg ingen ekstra fordel, ettersom jeg ikke kjenner fjellene hvor det kjøres i spesielt godt. Alt bedre enn fjorårets sjuendeplass vil være en suksess for meg, sier Mikkelsen.

Men allerede i den neste VM-runden, i Sverige, så kan Andreas Mikkelsen fort være med å kjempe om sin første seier.

NB! Mads Østberg i Citroën er også et spennende norsk navn i årets rally-VM.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer