- I år har vært den sesongen hvor jeg har fått alt

Erik Tysse om sin trøblete sesong.

SKAL I AKSJON I DAG: Erik Tysse prøver seg på 20-kilometeren i dag. Går den bra, går han 50-kilometeren også.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
SKAL I AKSJON I DAG: Erik Tysse prøver seg på 20-kilometeren i dag. Går den bra, går han 50-kilometeren også. Foto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer

ZÜRICH (Dagbladet): Klokka 09.20 i dag går Erik Tysse sin første, og muligens sin eneste, konkurranse i årets friidretts-EM. I en trøblete sesong der han har slitt med skader og sykdom ved mange anledninger har han mistet for mye trening til at han skal kunne hevde seg slik han har ambisjoner om.

- I år har vært den sesongen der jeg har fått alt. Det har gått utover mengdetreningen. Jeg har hele tiden kommet igang igjen, og så har det kommet noe nytt. Jeg har ikke hatt noe alvorlig, men det har vært småting hele veien, sier Tysse til Dagbladet.

Ankelskade, halsbetennelse, overbelastning, betennelser og antibiotikakurer - lista over småplager er lang for Tysse. Lista over antall treningstimer er tilsvarende for kort.

- Jeg har mistet for mye fartstrening til 20-kilometeren, og for mye mengde til 50-kilometeren, fortsetter han.

 Tysse, som har en 7. plass som personlig bestenotering fra EM, har ikke voldsom tro på å overgå det i dag. Om alt klaffer kan han komme inn blant de åtte beste, tror han.

- Jeg føler meg veldig avslappet. Det har liksom løsnet godt på trening de siste ukene.

Løsner det i konkurransen også går han 50-kilometeren også.

- Ja, det kommer an på belastningen og hvor mye det koster å gå 20-kilometeren, sier han.