I år må dommersjefen dømme dommerne

Rune Pedersen sier (igjen) at de tekniske spillerne må beskyttes. Da må han sørge for at det blir sånn.

MÅ VÆRE MODIG: Rune Pedersen var en eksellent og uredd dommer. Skal målsettingene NFF setter seg ha noen mening må han være like tydelig og vurderingssterk som dommersjef.   
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
MÅ VÆRE MODIG: Rune Pedersen var en eksellent og uredd dommer. Skal målsettingene NFF setter seg ha noen mening må han være like tydelig og vurderingssterk som dommersjef. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

Oslo - onsdag 12. januar

-VI MÅ TA vare på de tekniske spillere, sier NFFs dommersjef Rune Pedersen i dagens VG, og i en undertittel skriver avisa at det innføres "Nye regler mot tofotstaklinger, holding i feltet og albuebruk". Til orientering: Sist jeg sjekket  - nærmere bestemt etter at Dag Vidar Hafsås hadde sendt Strømsgodsets Muhammed Keita i garderoben for en tobeint takling på Aker Stadion (15. april 2010), og Brage Sandmoen hadde dømt to straffespark for holding på Åråsen (LSK-Odd 25. mai) gjaldt også disse reglene.

Så det er ikke det som står i boka som beskytter spillerne eller gir lagene rettferdige idømte straffespark — det er hvordan dommerne tolker de reglene de er satt til å håndheve..

Blir Hafsås og Sandmoen bedt om å holde foredrag på dommersamlingen før seriestart kan dette bli veldig bra.

"ENDELIG EN KLOK og rettferdig dormmer" var overskriften på Morten P-spalta i Dagbladet dagen etter utvisningen av Keita i Molde.  Samme dag uttalte Rune Pedersen "det er der Dag Vidar Hafsås la seg vi ønsker at dommerne skal ligge". Og nå er han der  igjen med dagens VG-sitat, "vi må ta vare på de tekniske spillerne".

Vel, du må gjøre mer enn det Rune.

De dommerne som heller ikke denne sesongen straffer spillets farligste og feigeste taklinger med rødt kort må utestenges helt til de skjønner alvoret.

HOLDING I FELTET,  fordi det holdes alt for mye i feltet, er nærmest blitt en subjektiv problemstilling som alltid vil forårsake diskusjoner og bråk. Vel, la oss ta diskusjonene og bråket da. Og heller rose en kar som Sandmoen når han tør å håndheve de reglene han er satt til å håndheve.

For det kan aldri bli feil å gjøre riktig.

Eller?

PS! Dommersjef Rune Pedersen er kjent for å være særs forsiktig i sin omgang med kontroversielle episoder, hjemme som ute, der norske dommere er involvert. Noen ganger virker han faktisk allergisk mot å ta tak i og forholde seg til fakta. Men skal dagens rop om sanksjonerende skjerping ha noen effekt når alvoret begynner 20. mars er dommersjefen nødt til å være den strengeste dommeren.

Overfor dommerne.