I år må dommersjefen dømme dommerne

Rune Pedersen sier (igjen) at de tekniske spillerne må beskyttes. Da må han sørge for at det blir sånn.

MÅ VÆRE MODIG: Rune Pedersen var en eksellent og uredd dommer. Skal målsettingene NFF setter seg ha noen mening må han være like tydelig og vurderingssterk som dommersjef.   
Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
MÅ VÆRE MODIG: Rune Pedersen var en eksellent og uredd dommer. Skal målsettingene NFF setter seg ha noen mening må han være like tydelig og vurderingssterk som dommersjef. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Oslo - onsdag 12. januar

-VI MÅ TA vare på de tekniske spillere, sier NFFs dommersjef Rune Pedersen i dagens VG, og i en undertittel skriver avisa at det innføres "Nye regler mot tofotstaklinger, holding i feltet og albuebruk". Til orientering: Sist jeg sjekket  - nærmere bestemt etter at Dag Vidar Hafsås hadde sendt Strømsgodsets Muhammed Keita i garderoben for en tobeint takling på Aker Stadion (15. april 2010), og Brage Sandmoen hadde dømt to straffespark for holding på Åråsen (LSK-Odd 25. mai) gjaldt også disse reglene.

Så det er ikke det som står i boka som beskytter spillerne eller gir lagene rettferdige idømte straffespark — det er hvordan dommerne tolker de reglene de er satt til å håndheve..

Blir Hafsås og Sandmoen bedt om å holde foredrag på dommersamlingen før seriestart kan dette bli veldig bra.

"ENDELIG EN KLOK og rettferdig dormmer" var overskriften på Morten P-spalta i Dagbladet dagen etter utvisningen av Keita i Molde.  Samme dag uttalte Rune Pedersen "det er der Dag Vidar Hafsås la seg vi ønsker at dommerne skal ligge". Og nå er han der  igjen med dagens VG-sitat, "vi må ta vare på de tekniske spillerne".

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer