GREI TREKNING: Nils Arne Eggen og Erik Hoftun hadde ikke all verdens motstand å frykte i trekningen til andre kvalifiseringsrunde i Champions League. Trønderne trakk Linfield. Foto: Ole Morten Melgård / DAGBLADET.
GREI TREKNING: Nils Arne Eggen og Erik Hoftun hadde ikke all verdens motstand å frykte i trekningen til andre kvalifiseringsrunde i Champions League. Trønderne trakk Linfield. Foto: Ole Morten Melgård / DAGBLADET.Vis mer

- I år må vi snakke mindre om tredje runde

RBK møter nord-irske Linfield i Champions League-kvalifiseringens andre runde.

|||(Dagbladet): Trønderne kan kvalifisere seg til Europa via én av to turneringer: Champions League eller Europa League.

Som norsk seriemester går trønderne rett inn kvalifiseringsrunde til Champions League.

Der trakk trønderne nord-irske Linfield, som bør være grei motstand for seriemesterne.

- Vi skal jo slå dem, men samtidig vet vi jo at lag fra de britiske øyer er full av innsats. De spiller med hjertet utenpå drakta, sier RBK-sportsdirektør Erik Hoftun.

Første kamp mot Linfield spilles i Belfast.

- Det er umulig å svare på hva som spesifikt venter oss. Vi kjenner ikke til laget, og har ikke sett dem live, så nå er hovedfokus å skaffe seg oversikt over laget, sier Hoftun, som drar til Nord-Irland for å se laget i aksjon.

Unngå fjorårsflausen
Skulle RBK ta seg videre fra andre kvalifiseringsrunde står fortsatt playoff i tredje og fjerde kvalifiseringsrunde mellom trønderne og CL-gruppespill.

I fjor røk RBK ut i andre runde med et flaut bortetap mot aserbajdsjanske Karabakh.

- Vi føler vi har utviklet oss fra i fjor. I år må vi snakke mindre om tredje runde, og faktisk spille oss ferdige med andre runde først. Det gjelder å holde fokus, sier Hoftun.

RBK er seedet til andre og tredje runde, men det er usikkert om seedingen gjelder også i den fjerde.

Det kommer an på hvilke lag som går videre fra runde tre.