- I år skal vi vinne

(Dagbladet): Pequeninos do Jockey danser mot nye Norway Cup-finaler. I går vant det brasilianske guttelaget 21-0 og 3-1. - I år skal vi vinne, sier Ricardo. For to år siden ble han slått ut av turneringen med 32-0 i målforskjell (!)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Klubben fra Sao Paulo har blitt et høydepunkt for rutinerte Norway Cup-gjengere. Første gang Pequeninos var med på fotballfesten i Oslo var i 1982. Da var Maron Marcel Guimares med på å vinne klasse C. I dag - seksten år eldre - er han fulltidsansatt i Sao Paulo-klubben og veteran på Ekebergsletta. - Til sammen har jeg vel vært her seks ganger, sier han. Han husker tilbake på mange triumfer og gode enkeltspillere som har satt farge på Norway Cup. Maron røper samtidig at en av de aller beste var med på en annen stor fotballturnering tidligere i sommer. - Den brasilianske landslagsspilleren Ze Roberto spilte Norway Cup tre ganger, og vant turneringen. Han var den største stjernen på sitt lag sammen med André som i dag spiller på Tenerife, forteller Maron. Ze Roberto fikk med seg tre VM-minutter som innbytter mot Danmark.

32-0

Og nettopp Ze Roberto er et av mange fotballforbilder for dagens Pequeninos-gutter. - Drømmen er å bli profesjonell fotballspiller. Aller helst i Sao Paulo, sier Ricardo. Han er en av flere på det brasilianske laget i klasse B som ønsker å revansjere seg for det som skjedde for to år siden. Da røk laget ut med 32-0 i målprotokollen. - Vi tapte 1-0 på corner i semifinalen, minnes Ricardo, som scoret et av målene mot Nordstrand i går.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer