Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I år skal vi vinne

(Dagbladet): Pequeninos do Jockey danser mot nye Norway Cup-finaler. I går vant det brasilianske guttelaget 21-0 og 3-1. - I år skal vi vinne, sier Ricardo. For to år siden ble han slått ut av turneringen med 32-0 i målforskjell (!)

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Klubben fra Sao Paulo har blitt et høydepunkt for rutinerte Norway Cup-gjengere. Første gang Pequeninos var med på fotballfesten i Oslo var i 1982. Da var Maron Marcel Guimares med på å vinne klasse C. I dag - seksten år eldre - er han fulltidsansatt i Sao Paulo-klubben og veteran på Ekebergsletta. - Til sammen har jeg vel vært her seks ganger, sier han. Han husker tilbake på mange triumfer og gode enkeltspillere som har satt farge på Norway Cup. Maron røper samtidig at en av de aller beste var med på en annen stor fotballturnering tidligere i sommer. - Den brasilianske landslagsspilleren Ze Roberto spilte Norway Cup tre ganger, og vant turneringen. Han var den største stjernen på sitt lag sammen med André som i dag spiller på Tenerife, forteller Maron. Ze Roberto fikk med seg tre VM-minutter som innbytter mot Danmark.

32-0

Og nettopp Ze Roberto er et av mange fotballforbilder for dagens Pequeninos-gutter. - Drømmen er å bli profesjonell fotballspiller. Aller helst i Sao Paulo, sier Ricardo. Han er en av flere på det brasilianske laget i klasse B som ønsker å revansjere seg for det som skjedde for to år siden. Da røk laget ut med 32-0 i målprotokollen. - Vi tapte 1-0 på corner i semifinalen, minnes Ricardo, som scoret et av målene mot Nordstrand i går.

Langtur i Europa

Ricardo er borte fra hjemlandet i en drøy måned denne sommeren. I forrige uke tapte laget på straffekonkurranse i Dana Cups semifinale mot et polsk lag. Før det vant de Stockholm Soccer Cup og ble nummer to i en cup i Helsinki. 12 ganger har de røde og hvite fra Sao Paulo vunnet Norway Cup. I år har de med fem lag, som forhåpentligvis skal bringe flere pokaler over Atlanterhavet. Pequeninos do Jockey ble stiftet i 1970. Klubben fra Sao Paulo har i dag omtrent 1000 spillere, derav tre jentelag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!