- FANTASTISK: Da Robin van Persie (bildet) gikk til Manchester United i fjor, mente Bård Wiggen at Lukas Podolski er en bedre spiller. Etter den sesongen van Persie har hatt, med 25 nettkjenninger, kryper RBK-assistenttreneren til korset og innrømmer at van Persie er best. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTON
- FANTASTISK: Da Robin van Persie (bildet) gikk til Manchester United i fjor, mente Bård Wiggen at Lukas Podolski er en bedre spiller. Etter den sesongen van Persie har hatt, med 25 nettkjenninger, kryper RBK-assistenttreneren til korset og innrømmer at van Persie er best. Foto: AFP PHOTO/IAN KINGTONVis mer

I august syntes han Podolski var bedre enn van Persie

Nå legger RBK-assistenten seg flat.

• Følg Manchester United - Aston Villa her fra klokken 21.00!

(Dagbladet): RBKs assistenttrener Bård Wiggen sa til Dagbladet i august at Lukas Podolski var en bedre spiller enn Robin van Persie. I kveld kan Manchester United sikre sin tjuende ligatittel, og i jakten på den, har van Persie vært sterkt delaktig.

Nå innrømmer Wiggen at han tok feil.

Wiggen var Ståle Solbakkens assistent i Köln forrige sesong. Da lot han seg imponere over Lukas Podolskis ferdigheter på treningsfeltet hver eneste dag.

- Podolski kan avgjøre kamper ut fra ingenting. Han har et fantastisk venstrebein og det er alltid farlig når han er i nærheten av mål, sa Wiggen til Dagbladet i forbindelse med tyskerens overgang til Arsenal i fjor sommer.

Ville valgt Podolski
Og selv om mange Arsenal-fans fryktet at laget var svekket da Podolski kom inn som erstatter for Robin van Persie, mente Wiggen at det var lite grunn til bekymring for Nord-London-laget.

Van Persie-erstatter: Lukas Podolski gikk til Arsenal da van Persie forlot klubben. Han har scoret 14 mål på 38 kamper. Foto: AFP / ADRIAN DENNIS
Van Persie-erstatter: Lukas Podolski gikk til Arsenal da van Persie forlot klubben. Han har scoret 14 mål på 38 kamper. Foto: AFP / ADRIAN DENNIS Vis mer

- Skulle jeg valgt en av dem, ville jeg valgt Podolski, forsikret Wiggen overfor Dagbladet.

Drøyt åtte måneder seinere går RBK-assistenttreneren langt i å innrømme at han tok feil.

Van Persie har scoret 25 mål på 43 kamper i alle turneringer for Manchester United, og mange mener han har skutt de røde til seriegull nærmest på egenhånd.

Podolski har «bare» scoret 14 mål på 38 kamper for Arsene Wengers lag.

- Lukas har ikke lyktes helt i Arsenal. Han har slitt litt med skader og hvert litt inn og ut av laget. Han har ikke innfridd sånn som jeg håpet og trodde på, sier Wiggen.

- Fasiten taler for seg selv
- Du ville med andre ord ikke valgt Podolski framfor van Persie nå?

LEGGER SEG FLAT: RBK- og tidligere Köln-assistenttrener Bård Wiggen.
Foto: Tor Erik Schrøder  / SCANPIX .
LEGGER SEG FLAT: RBK- og tidligere Köln-assistenttrener Bård Wiggen. Foto: Tor Erik Schrøder / SCANPIX . Vis mer

- He-he, fasiten taler for seg selv. Van Persie er en fantastisk spiller, og det er bare å gratulere. Jeg tror de fleste ville hatt ham på laget sitt. På sitt aller beste nivå er Lukas omtrent like bra, men han er for ujevn, og det har han nok lidd litt under i Arsenal.

Wiggen tror imidlertid Podolski vil kunne vise seg fra en bedre side framover.

- Uten at jeg kjenner detaljene har han slitt litt med en skade, men når han er helt spilleklar og han kanskje blir enda mer vant til å bo utenfor Tyskland, tror jeg han vil prestere på et høyere nivå. Selv om han fortsatt er ganske ung, er han en rutinert spiller.

• Robin van Persie er en av favorittene til å bli kåret til årets spiller i Premier League. Podolski er ikke blant de seks nominerte.