Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I avisene har jeg bare vært hun jenta som er skadet. Nå vil jeg bare kjøre snowboard.

Så gikk det galt igjen for Helene.

HÅPET PÅ MEDALJE:  Dagbladet møtte en optimistisk Helene Olafsen på trening i går. Nå ligger hun på sykehus i Sotsji. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND
HÅPET PÅ MEDALJE: Dagbladet møtte en optimistisk Helene Olafsen på trening i går. Nå ligger hun på sykehus i Sotsji. FOTO: TORE ULRIK BRATLAND Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Helene Olafsen er kjørt til sykehus i Sotsji etter at hun falt under OL-kvalifiseringen i snowboardcross i dag.

Mediesjef for snowboarderne, Ole J. Askeland, opplyser at hun undersøkes for en kneskade.

- Vi kommer tilbake med flere opplysninger seinere, sier Askeland.

Offensiv Da Dagbladet møtte Helene på trening i går, var hun svært offensiv i forhold til det som skulle skje i dag. Målet var medalje, selv om hun falt og pådro seg en nakkeskade dagen før. Også da ble hun kjørt til sykehuset, men skrevet ut noen timer seinere.

- Jeg må holde hodet klart og ha kontroll på min egen kropp. Hvis jeg i tillegg klarer å gi maksimalt, vet jeg at jeg er god nok for pallen, sa hun.

TØFF IDRETT:  Helene Olafsen håpet på medalje i snowboardcross. FOTO: NTB SCANPIX
TØFF IDRETT: Helene Olafsen håpet på medalje i snowboardcross. FOTO: NTB SCANPIX Vis mer

Så gikk det altså galt igjen.

For tidlig Det er foreløpig for tidlig å si om det dreier om korsbåndet, slik enkelte rapporter har gått ut på i dag.

Det som er sikkert, er at Helene er en skadeplaget jente. Da Dagbladet spurte om hun kunne dra opp sin egen skadehistorikk i går, svarte hun:

- Jeg har ikke så veldig lyst til å snakke om det. Jeg føler liksom at jeg er ferdig med det. I avisene har jeg bare vært hun jenta som er skadet, Nå vil jeg bare kjøre snowboard.

Undersøkelser viser at snowboardcrosskjørerne, spesielt, er utsatt for skader i hode, skulder og kne. Snitttet viser 12 skader pr. 1000. løp.

Helene ropte at hun hadde vondt i kneet etter dagens fall. Hun var først ut i kvalifiseringen. Etter et halvminutts kjøring traff hun uheldig på en av kulene i løypa, gikk rundt og landet på ryggen.

Hjelpemannskaper kom raskt til.

Hele Norges coronakart