I bakrommet [2/5]

I bakrommet tipper 4-2 til Leeds mot Valencia i kveldens Champions League oppgjør.

VALENCIA har vært i fem semifinaler før kveldens oppgjør borte mot Leeds i Champions League. Alle gangene har de gått videre til finalen. I 1962, 1963 og 1964 i Messebycupen, i 1980 i cupvinnercupen og i fjor i Champions League da de vant hjemme 4- 1 mot Barcelona og tapte 2- 1 i Catalonia.

GARY SPRAKE var stor for Leeds i gamle dager da de var ute i Europa, nå er den tidligere målvakten glad han er i live. Han har vært mye sjuk, har blant annet hatt to hjerteoperasjoner. Men han gleder seg til kveldens kamp som han skal se på tv sier han.

HÉCTOR CZPER kan bli fotballhistorisk som manager for Valencia hvis laget klarer å nå nok en finale, som da blir hans tredje på rad. Héctor ledet Real Mallorca til UEFA-cupfinalen i 1999 på Villa Park og Valencia spilte som kjent mesterligafinale i fjor.

LEEDS UNITED har ikke en så altfor bra statistikk mot spanske lag, de har spilt seks kamper mot lag fra Spania i Champions League. Det har endt med en seier, en uavgjort og fire tap. Men, de har slått Valencia to ganger i Europa, det er 34 år siden. Kanskje på tide i kveld?

JOACHIM BJVRKLUND mangler ett gult kort før han må stå over en kamp i Champions League, men svensken er ikke alene om den skjebnen i Valencia. David Albelda, Fabian Ayala, Rubén Baraja, Amedeo Carboni, «Kily» Gonzalez, Gaizka Mendieta og Mauricio Pellegrino har også en gul fare hengende over seg. Manager Czper er klar i sin tale...«Ingen av mine spiller får lov til å spille for å få kort og dermed være klare for finalen, det aksepteres ikke.»

EIRIK BAKKE er også bare ett gult unna fra å miste neste kamp. Det samme er midtbanekriger David Batty, franske Olivier Dacourt, Dominic Matteo og Alan Smith. Manager David fra Irland og Leeds er av samme oppfatning som sin spanske kollega, så få vi se hva som skjer i kveld, folkens.

30 TV-STASJONER er på plass for å dekke kveldens kamp. For to uker siden så 5,2 millioner mennesker oppgjøret mellom Valencia og Arsenal, de så da at en nordmann ordnet vinnermålet.

FINALEN i Champions League spilles på Stadio Giuseppe Meazza i Milano 23. mai, men først altså to semifinaler. Første fra Elland Road. Med plass til 36000 mennesker, garantert en herlig atmosfære ettersom publikum sitter klistret inn til graset/gresset for våre Lynlesere.

ARBEIDERKLASSEN mot røkla 3- 0 og I Bakrommet tipper kveldens resultat: 4- 2.

tst@dagbladet.no