Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I Belgia vet de ikke at Marit Bjørgen eksisterer

Sykkelsjef ikke overrasket over manglende nominasjon.

IKKE ET GJENNOMBRUDD? Kristoffer Halvorsen slo tilbake etter to sesonger med sykdomstrøbbel og ble U23-verdensmester i Doha, men juryen i Idrettsgallaen vurderer ikke dette til å være blant årets gjennombrudd. BELGA PHOTO YORICK JANSENS
IKKE ET GJENNOMBRUDD? Kristoffer Halvorsen slo tilbake etter to sesonger med sykdomstrøbbel og ble U23-verdensmester i Doha, men juryen i Idrettsgallaen vurderer ikke dette til å være blant årets gjennombrudd. BELGA PHOTO YORICK JANSENS Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): En håndballspiller, en skiskytter, en hekkeløper, en snowboarder, en mellomdistanseløper og en langrennsløper ble alle foretrukket foran Kristoffer Halvorsen i kategorien «Årets Gjennombrudd» foran Idrettsgallaen.

Her finner du alle nominasjoner!

Sørlendingen ble U23-verdensmester blant 176 startende fra 38 nasjoner. I tillegg fikk mistet han et kalenderår mellom 2014-2015 på grunn av sykdom.

20-åringens sportsdirektør er likevel ikke veldig overrasket:

- Jeg bruker ikke så veldig mye energi på det. Å komme på en galla, i regi av Olympiatoppen, er ikke målsettingen for det vi holder på med. Ut av erfaring vet vi at det er håndball og vinteridrett som er det viktiste, så det må vi bare leve med, sier Gino Van Oudenhove til procycling.no.

Trener med profflag under gallaen

For Halvorsen selv betyr U23-verdensmestertittelen veldig mye. Allerede før han gikk til topps i Doha, hadde han profftilbud stående.

Han fortsetter i Joker Byggtorget neste år, men har allerede vært på treningsopphold hos Team Sky.

Den 7. januar, når prisene deles ut på Hamar, er han opptatt med en ny treningsleir i regi av storlaget Quick Step-Floors.

Van Oudenhove tror det betyr langt mer for spurteren.

- For Kristoffers del betyr det mye å ha en U23-verdensmestertittel på merittlista. Det betyr mye å bli verdensmester i alle idretter, spesielt i sykling som er en stor idrett på verdensbasis. I lys av det, er nok Kristoffers prestasjon litt undervurdert.

U23-klassen er hakket over junior, og hakket under proffene.

Det er kun én mulighet i året, så derfor henger det høyt. Og å bli verdensmester i sykling, betyr nok like mye der som i de andre idrettene han konkurrerer om oppmerksomheten med.

- De aner ikke hvem Bjørgen er

Som belgier avslører Van Oudenhove at han ikke er spesielt opptatt av langrenn enn håndballjentene.

- Håndballkampene står på i stua, men jeg følger det bare med et halvt øye.

- Kan du navngi noen av de norske spillerne?

- Nora Mørk, hehe. Og jeg husker treneren, Thorir Hergeirsson.

- Er langrenn og håndball stort i Belgia?

- Nei, og jeg tror det er der noe av problemet ligger. I Norge er sykling fortsatt ikke som nasjonalidrett å regne. Jeg pleier å sammenlikne Norge litt med Belgia og sykkelcross. I Norge er det ikke en kjeft som vet hvem Sven Nys, Wout Van Aert og Matiheu Van der Poel er. Det er det samme i Belgia: Det vet ikke at Marit Bjørgen eksisterer. Når jeg ser på notisene i belgiske aviser, ser jeg at skiskyting er litt mer internasjonalt og alpint. I tillegg sto det mye om Andreas Thorkildsen når han vår på sitt beste. Spydkast er en idrett folk kjenner til.

Sykling og Idrettsgallaen

Også Alexander Kristoffs triumfer i Milano-Sanremo og Flandern rundt har blitt oversett av Idrettsgallaen de siste årene.

Etter to etappeseirer i Tour de France og seier i Milano-Sanremo i 2014, ble Kristoff utelatt fra kategorien «Årets idrettsutøver». Den gangen hadde sykkelforbundet også innstilt trener Stein Ørn, og U23-verdensmester Sven Erik Bystrøm, men ingen av dem ble nominert.

Gallaen reddet likevel æren ved at folket stemte fram Kristoff i kategorien «Årets navn».

Thor Hushovd hentet hjem priser for «Årets mannlige idrettsutøver», «Utøvernes pris» og «Årets Navn» etter at han ble verdensmester i Geelong i 2010.

Da ble ikke trener Atle Kvålsvoll nominert, men i 2011 var han blant kandidatene til «Årets Trener».

Etter at Kristoff vant Flandern rundt i 2015, ble både han og trener Ørn nominert til priser ved Idrettsgallaen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!