Dag-Eilev Fagermo:

- I Bergen er det ennå sånn at eldre damer sier «fuck off» til meg

Odd-treneren innrømmer at sesongen i serien har vært skuffende. Men klubbens filosofi står plantet som et eiketre. Selv får han både jobbtilbud og trusler.

ODDS STERKE MANN: Dag-Eilev Fagermo har gjort klubben til et stabilt topplag i Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
ODDS STERKE MANN: Dag-Eilev Fagermo har gjort klubben til et stabilt topplag i Norge. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Sarpsborg 08 - Odd, cupen kl. 18.30

SKIEN (Dagbladet): I snart ti år har Dag-Eilev Fagermo (50) vært trener i Odd. Og la det være sagt med en gang: På den tida har han bygd opp klubben til å bli en maktfaktor i norsk fotball. Øverst i hierarkiet finner vi Rosenborg, mens Odd er blant tre-fire klubber i sjiktet bak.

Fangsten lyder på to bronsemedaljer, 18 kvalifiseringskamper til Europa League over tre år - og en tapt cupfinale. Denne sesongen har laget trøblet i Eliteserien og ligger på sjetteplass. Men ingen kan frata Fagermo det han har skapt, noe som har gjort ham ettertraktet på jobbmarkedet.

- Da jeg tok over Odd (i desember 2007), lå klubben i OBOS-ligaen. Den hadde en filosofi der det var masse utlendinger. Det ble kjøpt spillere og ingen hadde lokal forankring. Nå har jeg bygd opp klubben til å være et mønsterbruk på spillerutvikling, erklærer han.

- Nå er ikke dere journalister så opptatt av dette, men det er jeg. Forrige sesong var Odd topp ti i Europa på bruk av egenutviklede spillere. Vi selger spillere. Vi har ikke kjøpt spillere så lenge jeg har vært her. Jo, vi kjøpte Simen Brenne for «hundre år siden». Og da vi nylig hentet Elba Rashani tilbake fra Rosenborg, betalte vi litt for det også. Men det var under en tredjedel av hva vi solgte ham for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer