PÅ VEI UT: Robinho på vei av banen i kampen mot Scunthorpe i går. Roberto Mancini uttalte i går at han trodde Robinho ville bli i klubben ut sesongen, men brassen selv sier han er svært nær en låneperiode i gamleklubben Santos.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLIS
PÅ VEI UT: Robinho på vei av banen i kampen mot Scunthorpe i går. Roberto Mancini uttalte i går at han trodde Robinho ville bli i klubben ut sesongen, men brassen selv sier han er svært nær en låneperiode i gamleklubben Santos.Foto: SCANPIX/AFP/PAUL ELLISVis mer

- I boks om to-tre dager

Robinho sier det er «90 prosent sikkert» at han går til Santos.

||| (Dagbladet): Robinho gjør det helt klart at han ønsker en pause fra livet i Manchester City, og ifølge ham selv er et utlån til gamleklubben Santos bare noen dager unna.

- Det er i rute. Santos ser på varigheten av lånet, de vil ha et år, men City vil ha seks måneder, sier Robinho, ifølge Independent.

- Det er 90 prosent sikkert at det går i orden. I løpet av to eller tre dager bør det være i boks, mener brasilianeren.

Robinho scoret i 4-2-seieren over Scunthorpe i går, men det kan se ut som om det målet blir et hyggelig farvel til City-fansen, hvertfall i første omgang.

Spissen var ikke fornøyd med manager Roberto Mancinis beskjed om at han ikke kan regne med å spille hver kamp, og vil heller hjem til Santos for å forberede seg til VM med Brasil.

Utfordringen for klubbene er også å bli enig om hvordan utgiftene til Robinhos lønn skal dekkes, men han skal selv være villig til å frasi seg noe av ukelønna på drøyt halvannen million.

Samtidig vil trolig City fortsette å betale noe av lønnen, mens Santos regner med å få på plass en sponsor.

City på sin side er også ivrige etter å få med en klausul i avtalen som gir dem førsterett på to andre Santos-gullgutter, Paulo Henrique Ganso, og «nye Pelé», Neymar.

- De vil ha opsjon på de to guttene. Det gjør ikke oss noe, for vi vil godta det beste budet uansett. Kan City matche det, kan de få spillerne, sier Santos-president Luis Alvaro Ribeiro.

25-årige Robinho kom til Manchester City for over 300 millioner kroner i 2008.