Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I bråk med nordmann: - Han gikk altfor langt. Vi holdt på å slåss

Halfvarsson innrømmer.

 FIKK SUNDBYSTØTTE:  Etter Martin Johnsrud Sundby fikk høre om Halfvarsson/Sveen-duellen, ba han sin landsmann om å roe seg ned. Foto: NTB Scanpix
FIKK SUNDBYSTØTTE: Etter Martin Johnsrud Sundby fikk høre om Halfvarsson/Sveen-duellen, ba han sin landsmann om å roe seg ned. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Calle Halfvarsson endte på den sure fjerdeplassen under årets Tour de Ski.

Under etappene før monsterbakken ble det bråk mellom Norge og Sverige. Halfvarsson var illsint etter 15-kilometeren og  anklaget Simen Sveen for å dra i stavene under en fellesstart, hvorpå Sveen repliserte:

- Jeg har et norsk flagg i panna, ikke et svensk.

Opphetet Det var opphetet stemning etter målgang, og i dagens Expressen innrømmer Halfvarsson at det nesten gikk virkelig galt:

- Jeg mener han gikk altfor langt. Jeg hadde mer enn nok med de dårlige skiene mine. Jeg gjorde alt for å henge med og ta igjen de foran, og da kommer han og drar meg i stavene. Det gjør bare at jeg taper enda mer tid. Dessuten knuffet han på meg tidligere i løpet, sier den svenske stjerna.

Han fortsetter:

- Vi holdt på å slåss. Hadde det vært hockey hadde jeg kastet hanskene, sier han til Expressen.

Halfvarsson fikk støtte av Martin Johnsrud Sundby etter episoden.  Han ba Sveen om å roe seg litt ned.

Northug-fan I samme intervju snakker Halfvarsson om striden med Petter Northug. De to sendte stadig nye stikk til hverandre. 

Halfvarsson er glad for at Northug er tilbake for fullt:

- Han er morsom. Det er mange som irriterer seg over Petter, men jeg liker de greiene han holder på med. Han setter farge på feltet,  sier svensken til Expressen.

Dagbladet har vært i kontakt med Simen Sveen. Han er i Rybinsk, hadde fokus på det sportslige og ville ikke kommentere Halfvarssons utspill.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media