Oppgjøret om mediedekningen av Petter Northug

I bråk på hjemmebane

I går ba en svensk skikommentator om unnskyldning. Nå fortsetter vårt eget oppgjør om hvor ukritisk vi i årevis heiet fram Petter Northug.

RUSPROBLEM: Petter Northug innrømte under en pressekonferanse fredag 21. august at han har et alvorlig rusproblem. Video: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

EN svensk kommentator ble den første til å be om unnskyldning for hvor uklokt vi har ropt etter Petter Northug. Beklagelsen stod på trykk i Expressen i går og var helt nødvendig etter at kommentatoren nylig kalte Petter for en «dum narkoman»:

- Å anvende den formuleringen jeg gjorde, var ikke bare ubegavet. Ordene er også blitt oppfattet som manglende empati mot alle som til daglig sliter med ulike former for rusavhengighet, skriver Expressens Tomas Pettersson, og fortsetter:

- Men akkurat som for mange andre som er innblandet i denne historien; inklusiv Petter Northug selv, finnes det noe man kan gjøre; å lære av egne feil.

TOMAS PETTERSSON har i årevis ledet den svenske heiagjengen til Petter. Sånt er fristende for en kommentator som skriver i et svensk mediemarkedet der lite er mer populært enn kampen mot Norge i skisporet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer