I dag åpnes overgangsvinduet

Se hvem din klubb vil kjøpe - eller har hentet.

Overgangsvinduet åpner i dag og varer til 31. august. Bosman-spillere kan på eget initiativ kontakte andre klubber.

 Det er klart for kjøp og salg av fotballspillere. Her er oversikten over overganger og mulige overganger i tippeligaen.

1. Tromsø

Nye spillere: Ingen.

Mister: Heny Myntti

fristilt fra 4.juli.

Utfyllende kommentar: Kanadiske Patrice Bernier (midtbanespiller) fra Moss trolig klar i løpet av uka. Har lite penger å kjøpe for. Kartlegger spillere lokalt. Morten Gamst Pedersen og Peter Kovacs hete salgsobjekt. Fem Tippeligaklubber interessert i Kovacs. Tromsø-trener Per Mathias Høgmo sier klubben ikke selger før erstatter er på plass.

2. Rosenborg

Nye spillere:

Mikael Dorsin

(venstreback) fra Djurgården. Robbie Russel (høyreback) fra Sogndal. Ivar Rønningen (keeper) fra Brann. (Christer George tilbake etter utlånsavtale.)

Mister: Dagfinn Enerly (høyre midtbane) til Fredrikstad.

Utfyllende kommentar: Brukte drøyt seks millioner på spillerkjøpene og har ingen planer om å bruke mer. Har tidligere vist interesse for Morten Gamst Pedersen, Brede Hangeland og Bengt Sæternes. Sportsdirektør Rune Bratseth sier spillerne er for dyre.

3. Lillestrøm

Nye spillere: Michael

Misud (spiss/flanke-

spiller) gratis fra Kaiserslautern.

Mister: Ingen.

Utfyllende kommentar: Er interessert i Kovacs og jakter på ny spiss. Fått forespørsler på egne spillere, men selger ikke i dette overgangsvinduet. Magnus Powell trolig klar igjen til høsten, ifølge daglig leder Frank Grønlund.

4. Odd

Nye spillere: Ingen.

Mister: Martin Wiig

leies ut til Sandefjord. Vegard Lie til Larvik. Espen Ruud til Pors dersom utlånsavtalen går i boks.

Utfyllende kommentar: Har lyst på Kovacs, men blir for dyr. Jakter først og fremst på en angrepsspiller. Ønsker også en forsvarer. Har begrensede midler til spillerkjøp, opplyser direktør Tom Helge Rønning.

5. Vålerenga

Nye spillere: Ingen.

Mister: Keeper Pa Dembo Touray tilbake til Djurgården når utlånsavtalen går ut.

Utfyllende kommentar: Jakter på ny keeper og har vært i samtaler med Frode Olsen, men ikke med Viking. Er interessert i Kovacs. Har avfunnet seg med at Tromsø ikke vil selge til Vålerenga, ifølge direktør Kjetil Siem. Fått forespørsler på egne spillere. Salg avhenger av spillerens ønsker og om klubben finner erstatter.

6. Lyn

Nye spillere: Ingen.

Mister: Jo Tessem tilbake

til Southampton (utlånsavtalen utløpt).

Utfyllende kommentar: Ingen penger å bruke i overgangsvinduet. Håkonsen, Lagerlöf og Sundgot Bosman-spillere. Klubben vil diskutere framtida med spillerne i løpet av ferien, ifølge klubbdirektør Morgan Andersen. Lyn ønsker ikke i utgangspunktet å selge spillere.

7. Brann

Nye spillere: Ingen.

Mister: Ivar Rønningen (keeper) til Rosenborg.

Utfyllende kommentar: Seyi George Olofinjana går trolig til Monaco. Legia Warszawas serbiske midtbanespiller Aleksandar Vukovic mulig erstatter. Ønsker Tom Sanne fra sommeren, men foreløpig ingen enighet med Viking. Stor interesse for Kovacs. Wassberg, Ulfstein og Lund Bosman-spillere. Vil vurdere tilbud, ifølge daglig leder Bjørn Dahl.

8. Ham-Kam

Nye spillere: Garfield

Reid (venstre kant/

back) på utlån fra Rivoli

United på Jamaica. (Spilleklar når arbeids- og oppholdstillatelse er i orden.)

Mister: Ingen. (Sveinung Fjeldstad tatt i doping.)

Utfyllende kommentar: Har penger til spillerkjøp og ønsker en angriper og forsvarer. Forhandler med Axel Smeets om ny kontrakt, ifølge klubbdirektør Truls Haakonsen.

9. Viking

Nye spillere: Ingen.

Mister: Ingen.

Utfyllende kommentar:

Har lagt inn bud på Kovacs. Fikk avslag. Jakter på en spiss og jobber med flere kandidater. Vet ennå ikke om Frode Olsen blir tilbudt ny kontrakt.

Vålerenga interessert i Olsen. Brann interessert i Sanne. Viking ønsker ikke å selge spillere nå, sier direktør Bjarne

Berntsen. 

10. Molde

Nye spillere: Ingen.

Mister: David Ljung

(midtstopper) til Helsingborg

Utfyllende kommentar:

Magne Hoseth hett salgsobjekt. Selger ikke for under 10 millioner. Er sårbare for skader og karantene og jakter primært på offensiv spiller, ifølge sportslig leder Bertil

Stranden.

11. Sogndal

Nye spillere: Ingen.

Mister: Robbie Russel

(høyreback) til Rosenborg.

Utfyllende kommentar: Er spesielt sårbare på midten. Jakter på en midtbanespiller, men vil ikke ut med navn. Høyreback har også aktualisert seg etter Russels overgang. Alexander Ødegaard hett salgsobjekt, men selger ingen spillere nå, ifølge sportslig leder Svein Bakke.

12. Stabæk

Nye spillere: Martin

Andresen tilbake fra

Blackburn (utlånsavtale

utløpt).

Mister: Ingen.

Utfyllende kommentar: Kommer ikke til å være aktive i overgangsvinduet. Vil beholde alle spillerne. Håper kjøpene før sesongstart slår ut i full blomst og gir fornyet slagkraft, ifølge formann Erik Loe.

13. Bodø/Glimt

Nye spillere: Stian

Theting (midtbanespiller)

fra Skeid. Ole Arvid Langnes

tilbake fra Fauske/Sprint (utlånsavtale utløpt).

Mister: Ingen.

Utfyllende kommentar: Fikk nei på forespørsel om Håvard Sakariassen (Moss). Har ikke økonomi til å jakte på spillere fra øverste hylle. Stoler på at stallen er god nok og ønsker ikke å selge, ifølge daglig leder Gunnar Carlsen.

14. Fredrikstad

Nye spillere: Dagfinn

Enerly (høyre kant-

spiller) fra Rosenborg.

Mister: Ingen.

Utfyllende kommentar: Wade Barret (venstreback) fra AGF Aarhus trolig klar til høstsesongen. Ønsker flere forsvarspillere. Vil beholde stammen i laget, men diskuterer framtida med spillere med lite spilletid, ifølge sportslig leder Harry Hansen.

<B>TO KLUBBER:</B> Vikings Tom Sanne er aktuell både for VIF og Brann.