I dag avgjøres det om Brækhus endelig kan bokse på hjemmebane

Signaler for at forbudet blir fjernet.

VIL BOKSE HJEMME:  Stortinget stemmer i dag om forbudet mot proffboksing skal oppheve. Får regjeringspartiene flertallet på sin side, vil Cecilia Brækhus kunne bokse på hjemmebane.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
VIL BOKSE HJEMME: Stortinget stemmer i dag om forbudet mot proffboksing skal oppheve. Får regjeringspartiene flertallet på sin side, vil Cecilia Brækhus kunne bokse på hjemmebane. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klokken ti i dag startet debatten på Stortinget vedrørende om proffboksing skal bli tillatt i Norge, eller om forbudet skal vedvare.

Selve voteringen vil komme i løpet av kvelden.

- Signalene fra tidligere er at Venstre stemmer for. Da er det flertall. Men det er en skarp votering. Ingenting er avgjort, sier Frp-politiker Morten Stordalen, som sitter i familie- og kulturkomiteen på Stortinget.

Høyre og Frp har vært klare på at de vil stemme for en fjerning av forbudet. Med Venstre med på sin side, oppnår de 86 stemmer og flertall.

I partiprogrammet til Venstre står det svart på hvitt at de ønsker å fjerne forbudet mot proffboksing i Norge.

- Jeg håper og tror det blir flertall og at proffboksing endelig kan bli tillatt i Norge. Frp har foreslått det seks ganger siden 1990. Boksesporten har i Europa har skjerpet sine regler. De har blitt flinkere til å ivareta tryggheten og sikkerheten til utøverne, sier Stordalen, og legger til at Norge er den eneste nasjonen som har forbud sammen med Nord-Korea og Iran.

I oktober i fjor ytret regjeringen et ønske om å fjerne forbudet mot proffboksing. Familie- og kulturkomiteen la i forrige uke fram sin innstilling for at forbudet fjernes.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer