LANG KARRIERE: Trine Rønning ligger på fjerdeplass over flest kamper for A-landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix
LANG KARRIERE: Trine Rønning ligger på fjerdeplass over flest kamper for A-landslaget. Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

Trine Rønning legger opp:

I dag avslutter legenden karrieren: Hylles av stjerner

Trine Rønning avslutter fotballkarrieren. Siste kamp spilles lørdag.

(Dagbladet): Trine Rønning (35), midtstopper i Stabæk, spiller lørdag sin siste kamp som fotballspiller. Karrieren startet i Trondheims Ørn og nå avsluttes den mot samme klubb.

Norske spillere hyller legenden som har spilt 20 sesonger i Toppserien, over 150 kamper for landslaget, vunnet seks seriegull og åtte cupgull. Siste kamp blir Rønnings nummer 400 i Norges øverste liga.

– En personlighet mindre

Ingrid Hjelmseth (37), landslagskeeper fra Stabæk Fotball, har spilt med Trine Rønning siden hun var 16 år. Da var begge i Trondheims Ørn. Hun mener fotballen mister noe stort.

– Det er trist for fotballen at Trine legger opp. Likevel har jeg forståelse for det, 20 år setter sine spor.

– Hun er en fantastisk spiller med en fantastisk personlighet som jeg har lært utrolig mye av og som andre kan ta lærdom av også. Jeg vet ikke om noen som blir mer engasjert og gir mer av seg selv. Er det noen som virkelig vil, så er det henne. Hun gir alt, sier Hjelmseth.

I spørsmål om hva som er det beste minne sammen, er det vanskelig å velge.

BRONSE: Ingrid Hjelmseth skal gjøre alt for at bronseplassen blir Stabæks i årets siste seriekamp. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
BRONSE: Ingrid Hjelmseth skal gjøre alt for at bronseplassen blir Stabæks i årets siste seriekamp. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

– Det er mange, vi har spilt sammen så lenge. Jeg tror det må være EM-semifinalen i 2013, der vi forsvarer oss som helter der bak, jeg redder straffer og hun scorer. Det øyeblikket der vi omfavner hverandre og jubler for at vi er i finalen, det må være det beste, sier Hjelmseth.

Usikker framtid

Ingrid Hjelmseth er to år eldre enn Rønning. Hun har 363 kamper i Toppserien og 118 kamper for Norge. Hun er selv usikker på framtida.

– Det er fortsatt uvisst om jeg skal spille neste år. Jeg har sagt jeg skal bruke november måned på å bestemme meg og må samkjøre med familie, planene på landslaget og i jobb. Så blir det en totalvurdering før treningen begynner igjen i desember, forteller Hjelmseth til Dagbladet.

Siste seriekamp for sesongen er fokuset og ingen av stabækjentene har noen andre intensjoner enn å gå hjem med bronsemedaljen rundt halsen.

– Vi har trua på tredjeplass. Det er 15 jenter der i morgen som er villige til å gå i kjelleren for den bronseplassen, sier Hjelmseth.

Profiler takker for alt

Med over 20 sesonger på fotballbanen har Rønning rukket å få en hel del lagvenninner opp igjennom årene. Caroline Graham Hansen, Solveig Gulbrandsen, Guro Pettersen og Ingvild Isaksen er et knippe fotballspillere som takker for alt Rønning har gitt.

– Trine er det man kaller legende. Hennes karriere er det veldig få som kan måle seg med. Det står stor respekt av alt hun har oppnådd og jeg har så mange minner med henne at det er vanskelig å velge. Jeg må takke Trine for alt hun lærte meg, alt hun ga og at hun sto opp for meg den første tiden i Stabæk. Hun har betydd mye og vært et stort forbilde for meg, sier Caroline Graham Hansen, spiller i Vfl Wolfsburg, til Dagbladet.

– Jeg har altfor mange gode minner med Trine til å kunne klare å trekke fram noen. Jeg er veldig glad i Trine som både fotballspiller og person. Hun er en vinnerskalle med glimt i øyet og som førstevalg hadde jeg valgt Trine på mitt lag. Men nå er det på tide, kroppen hennes trenger fri. Likevel er det et tap for Toppserien, selv om det er en skranken kropp og form, sier Solveig Gulbrandsen til Dagbladet.

– Det er så vanskelig å beskrive hvor viktig Trine har vært for meg. Det jeg har lært mest av henne er vinnerviljen hun har på trening. Det beste jeg vet er å redde skudd fra Trine, for da vet jeg at redningen er god. Hun er ufattelig fotballsmart, og hun har reddet Stabæk utellelig mange ganger ved å plassere seg riktig. Jeg mener hun er Toppseriens beste spiller, sier Guro Pettersen, på utlån til Arna Bjørnar fra Stabæk til Dagbladet.

– Jeg er utrolig takknemlig for at jeg har vært med på en del av reisen og at jeg har fått oppleve deg og lært deg å kjenne. Du er en ekstrem lagspiller og vi har alle noe å lære av deg, skriver Ingvild Isaksen på Instagram, spiller fra Juventus.

Siste serierunde starter lørdag klokka 14. Se alle kampene her: