I dag blir han Norges nye keeper

Mot drømmehøst for Jon Knudsen - og for søstera.

• Dagbladet.no direkte: Skottland - Norge kl. 16.00

HAMPDEN PARK (Dagbladet.no): De siste par-tre dagene har fotballspiller Jon Knudsen (33) også måttet leke skuespiller.

Han har hele tida visst at han skulle stå i mål mot Skottland. Men han har ikke hatt lov til å si det - fordi landslagsledelsen fryktet oppstyret rundt den utvalgte keeperen.

- Så det positivt ut for deg i dag? ville for eksempel Dagbladet.no vite etter den lukkede treningen på torsdag.

- Ja, det kan man si. Men det gjorde det for Rune (Almenning Jarstein, journ.anm.) også altså, skyndte Knudsen seg å tillegge.

Og sånn har de siste dagene gått.

- Merker ikke noe ekstra press

Men i dag er det omsider slutt på hemmelighetskremmeriet.

FØLER IKKE EKSTRA PRESS: Thomas Myhre, Håkon Opdal og Rune Almenning Jarstein har alle gjort sine tabber på landslaget det siste halvannet året. Men Jon Knudsen føler ikke noe ekstra press av den grunn. I dag får han ilddåpen i heksegryta på Hampden. Foto: SCANPIX
FØLER IKKE EKSTRA PRESS: Thomas Myhre, Håkon Opdal og Rune Almenning Jarstein har alle gjort sine tabber på landslaget det siste halvannet året. Men Jon Knudsen føler ikke noe ekstra press av den grunn. I dag får han ilddåpen i heksegryta på Hampden. Foto: SCANPIX Vis mer

Når Norge går ut på gresset foran 50 000 elleville tilskuere på Hampden Park i Glasgow klokka 16, er Knudsen Norges nye førstekeeper.

Dermed etterfølger han sisteskanser som Thomas Myhre, Håkon Opdal og Rune Almenning Jarstein - alle norske førstekeepere som har prøvet, feilet og blitt vraket bare det siste halvannet året.

Dette urovekkende faktumet klarer Knudsen tilsynelatende å ta med ro.

- Jeg merker ikke noe ekstra press på grunn av det. Men det er klart det er en spesiell kamp for meg, fordi dette er landslaget, sier Knudsen, som får sin debut i dag.

- Har du gjort noen spesielle mentale forberedelser med tanke på det fokuset som har vært på den norske keeperplassen?

- Nei, jeg har hele tida forberedt meg som om jeg får spille. Og ettersom jeg er tatt ut, må det bety at jeg gjør mye riktig på klubblaget. Så da overfører jeg bare det som funker i Stabæk til landslaget, svarer Knudsen.

- Jeg er så forberedt og klar som jeg kan få blitt, forsikrer han med et smil.

- Blir skuffet hvis jeg ikke spiller

I dag blir han Norges nye keeper

Blant annet derfor innrømmer han at han ville blitt skuffet hvis han ikke fikk sjansen nå.

- Ja, det er klart jeg blir litt skuffet da. Jeg har jo aldri vært så nær en startplass før, innrømmer Stabæk-keeperen.

Apropos Stabæk, så er det selvfølgelig det stabilt gode spillet for serielederne som gjør at Knudsen nå får sjansen.

Og ettersom Stabæk er hete kandidater til å vinne både serie og cup, kan dette utvikle seg til å bli en skikkelig drømmehøst for 33 år gamle Knudsen.

- Det er veldig moro at jeg er med på tre fronter, sier målvakta.

Men fotballframgangen for familien Knudsen stopper ikke med det. Jons lillesøster Mari Knudsen spiller nemlig for Team Strømmen, som også kjemper i tabelltoppen i toppserien og er klare for cupfinale.

- Vi har en del kontakt og gir hverandre råd og støtte. Det er jo bedre å være to framfor å være én, beskriver Knudsen den gjensidige nytten søsknene har av hverandre.

Råd og støtte kan sikkert være velkomment før Jons landslagsdebut i dag - og ikke minst i den spennende sesongavslutningen som følger.

- Ingenting er avgjort, verken når det gjelder landslaget eller Stabæk. Jeg må bare sørge for å holde fokus på én ting av gangen Så får jeg heller oppsummere til jul, ler Knudsen.

<B>DRØMMEHØST FOR FAMILIEN KNUDSEN:</B> Jons lillesøster Mari Knudsen spiller for Team Strømmen, som kjemper i toppen i serien og er klare for cupfinale mot Røa.