NY UNITED-MANAGER? Ole Gunnar Solskjær skal være den heteste kandidaten til å ta over sjefsrollen i Manchester United. Klubben selv kan ha avslørt det i en glipp på sine nettsider. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB Scanpix
NY UNITED-MANAGER? Ole Gunnar Solskjær skal være den heteste kandidaten til å ta over sjefsrollen i Manchester United. Klubben selv kan ha avslørt det i en glipp på sine nettsider. Foto: Svein Ove Ekornesvåg/NTB ScanpixVis mer

Ole Gunnar Solskjær aktuell som Manchester United-manager

I dag blir Solskjær trolig United-manager

Manchester United kan ha avslørt det i en glipp på sine nettsider.

Tirsdag måtte José Mourinho ta sin hatt og gå etter en rekke skuffende resultater som Manchester United-manager.

Jakten på en ny sjef startet umiddelbart. Og Ole Gunnar Solskjær (45) seilet raskt opp som en av de heteste kandidatene.

Seint tirsdag kveld virket britiske medier klare i sin sak: Manchester United-legenden blir trolig midlertidig manager for de røde djevlene. Det sto bare på om Molde ønsket å la ham gå.

På toppen av det hele så klubben ut til å avsløre det hele selv i det som virker å være en glipp på deres hjemmeside. Der la de nemlig ut noen videoer tirsdag kveld, blant annet med teksten:

«Solskjær blir vår midlertidige trener, 20 sesonger etter at han sikret The Treble med DET målet på Camp Nou.»

Molde: - Ingen kommentar

Dette er foreløpig ikke bekreftet av klubben.

Michael Carrick ble også nevnt som en av dem som kunne ta det midlertidige ansvaret i klubben, men mye tyder nå på at det blir Molde-trener Solskjær.

Administrerende direktør i Molde Fotballklubb, Øystein Neerland, skrev følgende i en sms til Dagbladet om Ole Gunnar Solskjær-ryktene:

- Jeg har ikke til hensikt å kommentere dette.

Etterfulgt av en god, gammeldags smiley.

Det var ESPN-journalist Mark Ogden som først meldte at mannen med 235 kamper for Manchester United var aktuell som klubbens midlertidige trener.

Spekulasjoner

Tirsdag var altså portugisiske José Mourinho ferdig, etter det som har vært en svært variabel sesong. Klubben med den stolte historien ligger på en sjetteplass i Premier League, 19 poeng bak ledende Liverpool.

Sett fra utsida har det lenge vært dårlig kjemi mellom Mourinho og styreleder Ed Woodward. Sesongen startet med at manageren var misfornøyd med at han ikke fikk spillere han ønsket seg, blant annet i forsvarsrekka. Dette var en gjennomgangsmelodi i Mourinhos intervjuer lenge.

Tidligere Real Madrid-trener Zinédine Zidane har lenge vært koblet til United. Også Tottenham-manager Mauricio Pochettino har den siste tida vært i spekulasjonene.

Mandag ble det klart at United møter Paris Saint-Germain i åttedelsfinalen i Champions League. Det blir uten Mourinho ved spakene.