KLARE FOR MARATON: Leila, Liina and Lily Luik blir historiens første trillinger i samme konkurransegren i OL. Foto: AFP PHOTO / Marko Mumm
KLARE FOR MARATON: Leila, Liina and Lily Luik blir historiens første trillinger i samme konkurransegren i OL. Foto: AFP PHOTO / Marko MummVis mer

I dag blir trillingene historiske i OL

Leila, Liina og Lily Luik.

(Dagbladet): Trillingjentene Leila, Liina og Lily Luik (30) fra Estland var 24 år gamle da de begynte å satse på maraton.

I dag, seks år senere, blir de historiske når de stiller til start i de olympiske lekene i Rio.

Det blir viktig å holde et øye med startnumrene til jentene, for de er så like at sikkerhetsvakter i utøverlandsbyen har trodd at de allerede har sluppet en av dem inn.

Dagbladet skrev om de tre jentene i mai, da de kvalifiserte seg til lekene.

Ikke i medaljekampen

Nå skal de endelig få sin OL-debut, når starten for maratonet går i dag klokka 14.30, norsk tid.

IKKE MEDALJEHÅP: De tre jentene er ikke medaljehåp, men Leila skal være tøffest av de tre. Fra venstre: Lily, Leila and Liina Luik. Foto: EPA/BARBARA WALTON
IKKE MEDALJEHÅP: De tre jentene er ikke medaljehåp, men Leila skal være tøffest av de tre. Fra venstre: Lily, Leila and Liina Luik. Foto: EPA/BARBARA WALTON Vis mer

Det var etter gode resultater hjemme i Estland de skjønte at de kunne gjøre noe mer ut av løperdrømmen. Og i friidretts-EM i 2014, ble de første trillingpar som deltok i den samme internasjonale konkurransen.

Trolig vil ikke noen av de tre jentene kjempe om medaljene. Men skal man håpe at én av jentene overrasker, kan det fort bli Leila, som Lily mener er den tøffeste av de tre.

- Jeg tror at i den første delen av løpet, så vil Leila og Lily løpe sammen. Liina tror jeg vil ligge litt bak, sier de tre jentenes trener, Harry Lemberg, til AP før løpet.

Vil gå i mål sammen

Selv synes jentene det hele er fantastisk, og gleder seg til å løpe sammen. Ifølge Liina blir det som å ta to supportere med seg i løpet.

- Det er en fantastisk følelse, og jeg tror det er bedre å løpe sammen med søstrene sine. Vi støtter hverandre veldig mye, og jeg tror at vi føler den energien hos hverandre, sier Liina til AP.

Drømmen til de tre er å stå sammen på podiumet i Rio, men de innrømmer at det er umulig.

- Vi er glade om vi avslutter sammen, sier Leila til nyhetsbyrået.