Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I dag bommet vi, dessverre

Kristoff stolte på opptrekkeren - som tabbet seg ut.

FELT AV EGET LAG: Alexander Kristoff gikk god hjelp av lagkameratene frem til den siste kilometeren. Da var kommunikasjonen med Jacopo Guarnieri for dårlig, og nordmannen var plutselig uten seierssjanse. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
FELT AV EGET LAG: Alexander Kristoff gikk god hjelp av lagkameratene frem til den siste kilometeren. Da var kommunikasjonen med Jacopo Guarnieri for dårlig, og nordmannen var plutselig uten seierssjanse. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SANREMO (procycling.no): Ved inngangen til både Cipressa og Poggio var Alexander Kristoff godt posisjonert takket være en årvåken Jacopo Guarnieri.

- Jeg følte jeg kom meg fint over. På det tidspunktet trodde jeg virkelig at jeg skulle ende blant de beste i dag. Dessverre rotet vi det litt bort mot slutten, sier Kristoff til procycling.no.

Mannen som gjorde tabben var samme Guranieri. Men her skal det nevnes at italieneren imponerte med også å sitte rundt sin norske kaptein på flaten etter Poggio.

Feilposisjonert
Det 28-åringen gjorde feil, var å rope Alexanders navn da han manøvrerte seg ut til venstre i klynga like før énkilometersmerket.

Naturlig nok tok Stavanger-mannen hjulet til opptrekkeren sin - men utfallet ble ikke helt som han hadde sett for seg:

- Dessverre gir han ikke beskjed om at han er helt på limit. Jeg roper at han skal kjøre fram, men det skjer ikke noe. Da blir jeg felt av mitt eget lag i dag, dessverre. Vi kom for langt bak i den siste svingen. Han hadde ikke mer å kjøre med, så han burde ha gitt meg et tegn om at jeg skulle kjøre selv, sier nordmannen oppriktig.

Overfor procycling.no vedgår han at han ikke satt med de 10 fremste rundt den siste svingen, der han vet han «skal sitte blant de fire-fem første».

Ris og ros til Jacopo
Da var alt det gode lagarbeidet fra Katusha-laget brått forgjeves. For en opptrekker var det en kardinalfeil, men Kristoff passet også på å levere rikelig med ros i retning italieneren.

- Hva sier du til laget og Jacopo etterpå?

- Jeg sa at han må gi beskjed, men han gjorde også en veldig god jobb. Han guidet oss veldig fint inn i bakkene, så vi satt alltid foran der. Han kom seg foran og var med meg på slutten. Sånn sett presterte han veldig bra, men han må være såpass ærlig på slutten at han sier ifra, slik at jeg kan få en fair sjanse på slutten.

Årets Milano-Sanremo ble som ventet en durabelig duell mellom offensive ryttere med gode klatrebein og feltets beste spurtere.

Som lovet skulle Fabian Cancellara og Vincenzo Nibali gjøre alt for bryte det han kaller spurternes «defensive ´catenaccio?» - et begrep Nils Arne Eggen nok hadde oversatt til ´rævafotball´.

- Føler meg like rask som dem
Etter flerfoldige angrep - det siste av dem fra en velopplagt Edvald Boasson Hagen, ble det likevel personer med sprintfibrer som okkuperte de øverste plassene på resultatlista.

Les mer om rittet: Edvalds langspurt holdt ikke inn

Når vi lister opp vinner Arnaud Démare, Ben Swift, Jürgen Roelandts, Nacer Bouhanni og Greg Van Avermaets navn, innrømmer Katusha-stjernen at han er litt skuffet.

- Ja, jeg føler at jeg er like rask som de gutta der - jeg synes egentlig jeg skuffet litt sånn sett i spurten. Jeg stolte på laget som har hjulpet meg til mange seirer, men i dag bommet vi dessverre. Jeg følte kanskje at hadde jeg kjørt på egenhånd, kunne det gått bedre.

Den siste setningen er et ganske tøft statement fra en rytter som har lagkamerat igjen mot slutten av et nær 300 kilometer langt endagsritt.

Samtidig har uttalelsene hans toppidrettskarrieren igjennom vært av den ærlige sorten. Det vet også lagkameratene hans.

- Det er ikke så tøffe bakker, men vi er jo kokt mot slutten. Da er det lett å gjøre feil slik vi gjorde i dag. Det er fort gjort når du ikke tenker helt klart etter 300 kilometer.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Hele Norges coronakart