Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I dag er Cavendish den store favoritten

Her er Johan Kaggestads vurdering av dagens Tour de France-etappe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

3. etappe av årets Tour de France direkte i livestudio mandag kl. 12.45.

(Dagbladet): I dag legger Thor Hushovd og resten av feltet i Tour de France ut på en ganske flat etappe fra Olonne-sur-Mer til Redon, som favoriserer de store spurterne. Med Hushovd i gult betyr det at mulighetene for at nordmannen får beholde ledertrøya én dag til er ganske store.

Cavendish favoritt
Men det er ikke Hushovd som er den store favoritten til å vinne etappen, mener sykkelekspert Johan Kaggestad.

- I utgangspunktet er det en spurtetappe med de store spurterne, og da er Mark Cavendish den store favoritten. Men det er åpent i år, og jeg synes ikke noen av spurterne har markert seg. Cavendish var tam i Sveits Rundt, men nå får han med seg sin opptrekker Mark Renshaw, og det kan gjøre hele forskjellen, sier Kaggestad til Dagbladet.no.

PROFILEN: Relativt flatt med én innlagt spurt etter 104 kilometer og en fjerdekategoristigning over broa i Saint-Nazaire.Illustrasjon: ASO
PROFILEN: Relativt flatt med én innlagt spurt etter 104 kilometer og en fjerdekategoristigning over broa i Saint-Nazaire.Illustrasjon: ASO Vis mer

Redon er en sykkelby som arrangerer et stort amatørritt hvert år. Med målgang for den tredje etappen av årets Tour de France blir det et voldsomt liv når rytterne ankommer.

Avgjøres på broa?
Kaggestad peker på en høytliggende bro som det avgjørende stedet på etappen.

- I utgangspunktet er  det en flat etappe, men vi kjører fra Vendee og nordover til Bretagne, og der kjører de over en bro som heter Pont de Saint-Nazaire, som er 60 meter over havet. Der blåser det fælt og da kan feltet sprekke opp. Det er en fjerdekategoristigning, forteller Kaggestad.

Etappen starter klokka 12.45, den følger du langs løypa i Dagbladets livestudio!

NORDOVER: Touren forlater Vendée og vender snuten nordover mot Bretagne.Illustrasjon: ASO
NORDOVER: Touren forlater Vendée og vender snuten nordover mot Bretagne.Illustrasjon: ASO Vis mer