I dag er det 40 år siden The Rumble In The Jungle

- Jeg blir aldri lei av å se kampen mellom Ali og Foreman, sier Steffen Tangstad.

KAMPEN SOM HADDE ALT. Steffen Tangstad, Norges tidligere Europamester i tungvektsboksing har sett kampen mellom George Foreman og Muhammad Ali en rekke ganger og blir like fascinert hver gang. Foto: SCANPIX
KAMPEN SOM HADDE ALT. Steffen Tangstad, Norges tidligere Europamester i tungvektsboksing har sett kampen mellom George Foreman og Muhammad Ali en rekke ganger og blir like fascinert hver gang. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I dag er det 40 år siden The Rumble In The Jungle.

Steffen Tangstad har ikke tall på hvor mange ganger han har sett den historiske boksekampen mellom Muhammad Ali og George Foreman.

- Det er mange ganger ja. Og den fascinerer meg like mye hver gang. Kampen hadde alt. Jeg blir aldri lei, sier Steffen Tangstad.

Nordmannen som selv var europeisk mester i tungvekt har et hjerte som banker for boksingen.

- Rammen rundt var enormt spektakulær med den uvanlig store pengepremien, alt det politiske, den lange utsetttelsen, den farlige mot den sårbare. 60.000 tilskuere midt på natta ute i jungelen i Zaire på grunn av tidsforskjellen til vesten, sier Steffen Tangstad til Dagbladet.

- Promotor Don King og president Mobutu som garanterte fem million dollar til hver av bokserne. Et vanvittig stort beløp den gangen, sier Tangstad. 

Perfekt og dristig - Alt ved selve kampen er stort. Måten Ali starter på med dansingen og de perfekte kombinasjonene i et høyt tempo. Først venstre-høyre kombinasjon to ganger som går rett inn. Måten han går inn med høyre først flere ganger i åpningsrunden er dristig, men imponerende. Det viktige med å gå inn med høyre, er at man også må være lynkjapt tilbake i forsvarsstilling. Det greide Ali fortreffelig, sier den erfarne bokseren.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer