I dag er det Cadel Evans som twitrer om Thor

Utropes til favoritt igjen.

ALENE I FRONT: Cadel Evans har slitt i motbakke som kaptein for et mindre imponerende Silence Lotto hittil i Tour de France. I dagens motbakke inn mot mål i Barcelona tror han Thor Hushovd kan få vist fram oksekreftene sine. Foto: SCANPIX/AP Photo/Bas Czerwinski)
ALENE I FRONT: Cadel Evans har slitt i motbakke som kaptein for et mindre imponerende Silence Lotto hittil i Tour de France. I dagens motbakke inn mot mål i Barcelona tror han Thor Hushovd kan få vist fram oksekreftene sine. Foto: SCANPIX/AP Photo/Bas Czerwinski)Vis mer

Følg sjette etappe i Tour de France direkte i livestudio fra kl. 12.45!

(Dagbladet.no): I går twitret Lance Armstrong om Thor Hushovds sjanser, i dag er det Cadel Evans som utroper nordmannen til en av etappefavorittene via syklistenes favorittmedium om dagen.

«Interessant avslutning i Barcelona. Ser ut til å passe Oscar (Freire), Thor (Hushovd) eller P. Pozzatto», skriver Evans på sin profil.

Avslutningen han snakker om ender på Montjüic i den katalanske hovedstaden, etter en stigning som fort kan skalle av flere av de mindre spurterne. Spørsmålet er vel kanskje heller om et eventuelt brudd kan komme til å gå helt inn også i dag, slik flere har varslet tidligere.

Samtidig regner det kraftig i Barcelona i formiddag - noe som kan bidra til ytterligere dramatikk mot slutten av den sjette etappen.

Riis advarer mot Evans
Cadel Evans selv har hatt en vanskelig start på årets Tour de France, tapte mye på lagtempoetappen, og ligger nesten tre minutter bak Fabian Cancellara i sammendraget.

Lance Armstrong uttalte etter målgang i går at han betraktet løpet som kjørt for et par av de store favorittene, uten å nevne navn. Men det er naturlig å tro at Denis Mentsjov og Cadel Evans er blant dem Lance tenker på, ettersom de to har tapt overraskende mye i starten av rittet.

Saxo Bank-sjef Bjarne Riis advarer imidlertid dem som regner Cadel Evans som frakjørt.

LITT HJELP, DA: Teamsjef i Cervelo, Thomas Campana, og Thor Hushovd etter tirsdagens lagtempoetappe i Montpellier. I dag kan Thor ha en ny mulighet på spurtseier, om alt stemmer.
Foto: Heiko Junge / SCANPIX .
LITT HJELP, DA: Teamsjef i Cervelo, Thomas Campana, og Thor Hushovd etter tirsdagens lagtempoetappe i Montpellier. I dag kan Thor ha en ny mulighet på spurtseier, om alt stemmer. Foto: Heiko Junge / SCANPIX . Vis mer

- Vi er fortsatt ikke kommet dit hvor vi kan la ham kjøre. Evans blir kanskje enda farligere i den posisjonen han sitter nå, fastslår dansken overfor spn.dk.

Contador tror ikke på Armstrong
Ankomsten i Spania betyr også kjente omgivelser for Astana-lagets kaptein Alberto Contador, som har havnet i sentrum for den vidt omtalte konflikten i det kasakhstanske laget.

I Madrid-fiendtlige Barcelona kan man imidlertid godt få se Lance-supporterne i flertall, som Dagbladet også skriver om i dag.

Contador selv har blikket fast festet mot fjellene i Andorra, som rytterne når i morgen.

- Jeg håper spesielt vi unngår ulykker, for fredag har vi den første fjelletappen, sier Contador før dagens etappe.

- Ankomsten i Barcelona bekymrer meg ikke, til tross for at det skal kjøres flere kilometer i byen, for det er veldig brede gater der, sier han til lagets offisielle hjemmesider.

Contador tror ikke at lagkamerat Lance Armstrong vil klare å ta seieren og dermed den gule trøya i Barcelona, noe som vil føre til ytterligere konfliktstoff i Astana-laget.

- Jeg tror ikke avslutningen er hard nok til det, men det vil defintivt være nødvendig å være oppmerksom på bruddene som kan dannes, sier han.