I dag er det lov å håpe på Edvald-seier

- Det blir sikkert en fin dag, sier 25-åringen.

PERFEKT LØYPEPROFIL: Første seierssjanse glapp for Edvald Boasson Hagen (25). I dag kommer den andre og faktisk siste opplagte muligheten til norsk etappeseier i årets Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.
PERFEKT LØYPEPROFIL: Første seierssjanse glapp for Edvald Boasson Hagen (25). I dag kommer den andre og faktisk siste opplagte muligheten til norsk etappeseier i årets Tour de France. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet.Vis mer

TDF-STUDIO: Følg dagens etappe direkte i Dagbladets livestudio fra kl. 1240.

Første seierssjanse glapp for Edvald Boasson Hagen (25). I dag kommer den andre og faktisk siste opplagte muligheten til norsk etappeseier i årets Tour de France.

LØYPEPROFIL: Slik ser den tredje etappen ut. Avslutningen passer Edvald Boasson Hagen godt.
LØYPEPROFIL: Slik ser den tredje etappen ut. Avslutningen passer Edvald Boasson Hagen godt. Vis mer

Tredje etappe over 197 kilometer helt nord i Frankrike skal passe godt for en opplagt Boasson Hagen, men rivalene blir de samme som utfordret og (to av dem) slo nordmannen i søndagens motbakkefinish; først og fremst slovakiske Peter Sagan, sveitsiske Fabian Cancellara og belgiske Philippe Gilbert.

- Det blir sikkert en fin dag, og kanskje får jeg sjansen av laget til å gå for egne muligheter. Jeg håper at det blir bra. Tre dager med Tour de France hittil kjennes litt i beina, men det regner jeg med at alle andre kjenner også, sa Edvald Boasson Hagen før tredje etappe.

Sky-laget har fått treukersrittet rett inn i ønsket spor allerede: Bradley Wiggins har fått kjærkomne sekunders forsprang på sammenlagtrivalene, og verdensmester Mark Cavendish tok lagets første etappeseier mandag.

Nå ventes det at Edvald Boasson Hagen også innfrir til fulle, men det er mange om beinet. De siste 35 kilometerne på tirsdagens etappe har profil som haitenner: Fire bratte kneiker skal forseres før siste motbakke på 700 meter til mål.

Det er ikke å vente at Boasson Hagen får særlig hjelp av laget sitt denne gangen heller. Alle krefter spares til å hjelpe sammenlagtfavoritt Bradley Wiggins senere i rittet.

Riktignok kan den 12. etappen også passe godt for Boasson Hagen dersom han får tillatelse av laget til å satse. I så fall avhenger det av Wiggins' posisjon i sammenlagtkampen.

(NTB)