Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I dag er en seier for meg. Men jeg føler jeg tapte gullet

Ny Bø-bronse.

NY BRONSE: Tarjei Bø tok nok en bronsemedalje på skiskytter-VMs siste dag. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet
NY BRONSE: Tarjei Bø tok nok en bronsemedalje på skiskytter-VMs siste dag. Foto:John T.Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

KONTIOLAHTI/OSLO (Dagbladet): De norske skiskyttergutta var skuffet i går tross sølvmedalje på stafetten. Dermed var de veldig revansjesugne før dagens VM-avslutning.

Ole Einar Bjørndalen og Tarjei Bø gjorde alt rett, og kunne gå først ut fra siste skyting sammen med Jakov Fak og Ondrej Moravec. Dermed var det de fire som skulle gjøre opp om seieren.

De to norske gutta måtte imidlertid slippe noen meter da tempoet ble satt opp på vei opp den fryktede «veggen», men Tarjei Bø tok sin fjerde bronsemedalje i dette mesterskapet - inkludert mixed stafett. Ole Einar Bjørndalen endte på fjerdeplass.

- Jeg hadde litt lyst på gull i dag, jeg hadde det. I dag er en seier for meg med tanke på sesongen som har vært, men likevel følte jeg at jeg tapte gullet, sier Tarjei Bø til NRK.

Revansjesugne Alle de fire gutta skjøt feilfritt på de to første skytingene, men på første stående skyting begynte bommene å komme.

For alle de norske gutta bortsett fra Ole Einar Bjørndalen. Han kunne sette ut på nest siste runde sammen med Simon Fourcade og Simon Eder, med ei luke til ei større gruppe som jaget bak.

I den gruppa lå Emil Hegle Svendsen - som gikk seg opp i rygg på tettrioen før siste skyting. Dermed var det duket for en thriller av en avslutning på fellesstarten.

Bronse Bjørndalen fylte også på siste skyting, og kunne gå først ut - foran Tarjei Bø som etter rask skyting fikk kontakt med teten. De to dannet teten sammen med Fak og Moravec. Dermed var det de fire det skulle stå mellom.

Fak og Moravec satte opp tempoet opp den fryktede «veggen», og da måtte de to norske gutta slippe noen meter.

- Det var bra skyting av meg i dag. Men jeg har ikke noe å gå med. Det er surt, men det er sånn det er i dag. Når det gjelder løpet i seg selv gjør jeg akkurat som planlagt. Jeg hadde ikke noe mer fart å gå med. Jeg har ikke mer å si om det, de var hakket bedre enn meg, sier Ole Einar Bjørndalen til NRK.
Fak kom først inn på oppløpet, og tok gullet i fellesstarten. Bak fulgte Moravec, og Bø gikk inn til sin fjerde bronsemedalje i dette mesterskapet.

- I dag møtte jeg to som var bedre enn meg. Det ble litt smått til meg å være fra den siste bakken og inn. Jeg og Ole er kanskje ikke de beste vi har på å avslutte løp. Vi vet det blir jevnere og jevnere, og vi må få ned blinkene og være godt nok trente til å henge med på den siste runden, sier Tarjei Bø.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!