Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

I dag er Fergie Arsenal-mann

Både Cesc Fabregas og Frank Lampard er blant de tre sikreste pasningsleggerne i England. I dag møtes de til midtbanekrig - med Sir Alex Ferguson som spent tilskuer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Selvfølgelig håper jeg Arsenal slår Chelsea.

Ordene tilhører ikke Nick Hornby, Osama bin Laden, Angus Young, Erling Kagge eller andre kjente Arsenal-fans. Frasen kommer fra Sir Alex Ferguson, som fortsatt ikke har gitt opp håpet om å ta igjen suverene Chelsea.

Skal den skotske Arsenal-hateren få ønsket sitt oppfylt, er han trolig avhengig av at purunge Cesc Fabregas vinner midtbanekrigen for de formsvake burgunderfargede.

18-åringen er klar for utfordringen:

-  Det har ikke vært en spesielt god tid for oss, men nå må vi vise at vi er Arsenal, og at vi er vinnere, sier Fabregas ifølge Arsenals hjemmeside.-  Hvis vi slår Chelsea vil det være en stor seier for oss. Ikke bare med tanke på resultatet, men også for selvtilliten.

Snudd på hodet

De siste ti sesongene har stort sett Arsenal lyktes hjemme, og mislyktes i Europa. I år har tendensen vært motsatt. Laget har tapt hver tredje ligakamp, og ligger før Chelsea-kampen hele 17 poeng bak gullplassen.

Champions League-gruppa si vant de derimot med klar margin, nå venter en tur til Fabregas\' hjemland Spania i åttendedelsfinalen: Arsenal trakk Real Madrid.

 FERGUSONS HÅP: 18 år gamle Cesc Fabregas er Arsenals sikreste pasningslegger, og har jublet mye sammen med Thierry Henry. Sammen med Frank Lampard treffer 18-åringen nest best med pasningene av alle i Premier League. Foto: Javier Garcia/Digitalsport
FERGUSONS HÅP: 18 år gamle Cesc Fabregas er Arsenals sikreste pasningslegger, og har jublet mye sammen med Thierry Henry. Sammen med Frank Lampard treffer 18-åringen nest best med pasningene av alle i Premier League. Foto: Javier Garcia/Digitalsport Vis mer

I dag får unggutten sannsynligvis med seg Mathieu Flamini på den sentrale midtbanen. Fabregas har klart seg godt for Arsenal i tospann med nå suspenderte Gilberto Silva: Han kan entre Highbury i dag, vel vitende om at ingen på banen har truffet medspiller oftere denne sesongen.

Tallene fra Opta SportsData viser at spanjolen har slått 772 vellykkede pasninger, og er med det nest best i Premier League. Nummer tre er Chelseas toppscorer Frank Lampard, som har 764.

162 strake kamper

Sist helg ble han intervjuet av Canal+-reporter Øyvind Alsaker.

-  På de første kampene i år var jeg ikke på mitt beste, sa Lampard, som nå har spilt 162 strake kamper i engelsk toppserie.-  For å være ærlig forventet jeg det ikke heller, fordi sesongen er så lang og jeg forstår at jeg ikke klarer å holde toppnivå hele sesongen igjennom, sier den engelske landslagsspilleren, som i dag kan ta et nytt skritt mot å forsvare Premier League-tittelen med sitt Chelsea.

 Hvem som har slått flest korrekte pasninger (839) så langt i Premier League-sesongen? Alex Fergusons gullgutt Paul Scholes.

Dagbladet følger Premier League live:

Middlesbrough - Tottenham kl. 14.30

Arsenal - Chelsea kl. 17.00

Hvem vinner i ettermiddag, Arsenal eller Chelsea? Si din mening!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!