Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- I dag er jeg engelsk

Jan Gunnar Solli gleder seg til å være back mot Arsenal.

LONDON (Dagbladet.no): Det er ikke som tilhenger Jan Gunnar Solli skal late som han er engelsk i kveld.

Det er på banen. For mot noen av de aller beste offensive spillerne i verden skal han plutselig tre inn som høyreback. Og da gjelder det å sette seg i respekt med en gang.

- Ja, jeg skal prøve å være litt engelsk, sier Solli til Dagbladet.no.

- Jeg skal prøve å være litt på tærne deres fra start av. Da kan det være at de blir litt grinete også, smiler han.

For selv om han har slitt med lyskeproblemer er han mirakuløst blitt frisk til Arsenal-kampen. Mirakuløst for alle som trodde det han skrev på hjemmesiden sin for en måneds tid siden i hvert fall. Da hevdet han selv at han var ferdig for i år.

- Jeg har fått se bildene av lysken, og det er ikke så alvorlig som jeg trodde det var, sier han.

- Og så biter jeg tenna litt ekstra sammen når det gjelder denne kampen her. Det hadde vært greit å få med seg en julegave herfra, ler en sprudlende Solli.

Klarte ikke si nei

De fleste ble overrasket over at RBK-sjefen presenterte Solli som høyreback på kveldens pressekonferanse. Selv hevder Solli at han skjønte hva som var i gjære.

- Per Joar spurte meg i går om jeg ville spille høyreback, om jeg tok den utfordringen. Jeg kunne jo ikke si nei til noe sånt, sier han og ser ut over et for kvelden tomt Highbury.

I kveld blir det adskillig større trøkk fra tribunen. Og også fra Pires, Henry, og alle andre stjernene som skal male Rosenborg i senk. For det er tross alt det det handler om for Arsenal. Vinn eller forsvinn. Med ett poeng eller mindre legger de sin egen Champions League-skjebne i hendene til Panathinaikos.

Og det vil de nok ikke akkurat gamble på.

Får en pekepinn

- Det er klart det kan bli tøft, sier Solli.

Men heldigvis var hele Rosenborg og så Arsenal mot Birmingham på lørdag. Og da skjønte de at det ikke går like fort som det ser ut som på tv.

- At det kommer til å gå fort, det gjør det jo. Men det ser raskere ut på tv enn det egenlig er.

Nettopp derfor tror han ikke det blir en uoverkommelig oppgave å levere varene på høyrebacken heller. Og høres nesten ut som om han har kjøpt Per Joar Hansens argumentasjon om at en god spiller behersker alle posisjoner på banen.

- Jeg får i hvert fall en kjempepekepinn på om jeg har de kvalitetene jeg mener jeg har, smiler Solli.

UAVGJORT SIST:</B> Jan Gunnar Solli får bryne seg mot Robert Pires.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media