Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Mjøndalen - Strømsgodset

I dag er Mjøndalen mer enn et postnummer drammenserne kan raljere med, det er Buskeruds beste fotballag

Det er ingen bombe at Mjøndalen slår Strømsgodset ut av cupen. Men fortjent er det, veldig fortjent.

VIDERE I CUPEN: Mjøndalen har slått Strømsgodset ut av cupen og feirer som om de har vunnet på Ullevaal. Det er veldig fortjent. Foto: Lise Aaserud NTB/Scanpix
VIDERE I CUPEN: Mjøndalen har slått Strømsgodset ut av cupen og feirer som om de har vunnet på Ullevaal. Det er veldig fortjent. Foto: Lise Aaserud NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mjøndalen-Strømsgodset 2-1 (0-1)

MARCUS PEDERSEN VAR rasende og lot det gå ut over dommeren da Tom Harald Hagen blåste av kampen. Det utbruddet arkiveres sammen med alle andre Strømsgodset-frustrasjoner denne trøblete sesongen. For han hadde ingen god sak den godeste MP, selv om han scoret 1-0, sitt første mål siden seriepremieren mot Haugesund, hadde han bare en dårlig kveld.

Akkurat som alle andre med tilhørighet i Drammen.

Å tape i 3050 (postnummeret) er smertefullt alle dager.

Å bli slått ut av cupen når cupen er det eneste du kan vinne er ulidelig.

RONNY DEILA BYTTET ni utespillere fra det Vålerenga-laget som spilte 1-1 mot Rosenborg i siste seriekamp, måtte ha ekstraomganger og et strøkent frispark fra Herman Stengel for å ta seg videre mot Ørn Horten og var derfor veldig nær ved å rullere seg ut av cupen onsdag kveld.

Etter kampen var han forbanna både på seg sjøl spillerne.

TOR OLE SKULLERUD tok ikke den sjansen da Strømsgodset dro noen kilometer opp Drammenselva for å møte Mjøndalen i sin tredje runde kamp. Han tok "Elv Clasico" på største alvor, byttet ingen utespillere fra laget som slo Viking 4-2 på mandag og viste med det at Norgesmesterskapet var Godsets nye gulrot denne sesongen. Men selv det var ikke nok selv om altså Marcus Pedersen fikset ledelse rett før pause.

Strømsgodset evnet ikke å holde seg oppreist i denne kampen heller.

Lufta gikk ut av dem, akkurat som mot Viking.

I ELITESERIEN MANDAG unnskyldte jeg Strømsgodsets kollaps den siste halvtimen mot Viking med 4-0 ledelsen de hadde cruiset til og det faktum at spillerne kanskje hadde flyyttet tankene tre dager fram i tid, til nabofighten med Mjøndalen. Etter tapet i "Elv Clasico" er det ingenting som taler til lagets forsvar. Og det handler ikke om laguttak eller formasjon, det handler om Strømsgodset som en kollektiv enhet.

De er gode i perioder.

Nærmest hjelpeløse i andre.

"ELV CLASSICO" ER en fest og får en nøytral sjel til å ønske seg Mjøndalen tilbake til Eliteserien. Det er noe spesielt når 3050 møter storebror fra Drammen. Det er lokalt fotballhat på sitt beste. Og når minstemann plager gjestene som de gjorde de siste 40 minuttene, scorer to strøkne mål fordi det går fort og deretter tar alle mulighetene de får til å score et mål til, vel, da er resultatet bare veldig fortjent.

Og som sagt, ikke veldig overraskende.

MJØNDALEN MØTER BRANN i fjerde runde. Sist Eliteseriens andrelag var på Isachsen Stadion (2014) rykket de ned etter tap i play off. Siden det har Brann reist seg, blitt gode og ser per dato ut som en seriøs utfordrer til Rosenborg. Men selv om OBOS-ligaen og drømmen om flere lokaloppgjør og fulle hus mot Strømsgodset er klubbens prioritering nummer en ser jeg ikke bort i fra at Vegard Hansens mannskap kan ta en skalp til.

Akkurat nå likner de nemlig ganske mye på Mjøndalen 2014.

Du tror ikke helt på dem, men når det gjelder evner de å gå på vannet.

Hele Norges coronakart