- I dag er vi klare for Skottland

Det var ikke Norge sist Grindheim møtte dem.

• Dagbladet.no direkte: Skottland - Norge kl. 16.00

GLASGOW (Dagbladet.no): I Martin Andresens skadefravær er det Christian Grindheim som overtar den sentrale midtbanerollen mot Skottland i dag. Det er en rolle han kan gjøre til sin egen med en god kamp i Glasgow samt hjemme mot Nederland på onsdag.

I likhet med de fleste andre, så forventer han i dag et aggressivt skotsk lag, som vil kaste seg inn i hver duell med dødsforakt.

- Det blir nok en krig. Men jeg liker godt å krige, jeg, smiler han.  

- Klare denne gangen

Fra før kjenner han den skotske mentaliteten fra noen tidligere U21-kamper mot dem - samt selvfølgelig A-landslagets sørgelige forestilling på Ullevaal for tre år siden.

- Da var vi ikke helt klare for dem, men det skal vi være denne gangen, lover Grindheim, som var en av de norske spillerne som var minst dårlig i 2005.

Etter 1-2-tapet for Skottland da mente spillerne at de ikke hadde taklet den daværende medgangen godt nok. Akkurat dét problemet slipper de iallfall å tenke på denne gangen.

- I dag er vi klare for Skottland

Men med gode resultater denne uka kan motgangen fort være snudd til medgang igjen, og Grindheim er sikker på at Norge kan vinne også mot gruppefavoritt Nederland.

- På hjemmebane har vi vist at vi kan slå alle, mener han.

- Det er bare for Åge (Hareide, journ.anm.) å spørre hvis han vil ha noen tips, sier Grindheim, som spiller i Nederland til daglig.

- Ekstra motivert for Nederland-møtet

Han legger ikke skjul på at det setter en ekstra spiss på Nederland-kampen for hans del.

- Jeg er motivert for alle kamper, jeg, men jeg er litt ekstra motivert for den kampen. Det blir ikke så kjekt å komme tilbake på trening i Heerenveen hvis vi taper, vet han.

- Men hvis vi vinner, så skal ikke jeg la det gå upåaktet hen, heller. Da skal jeg møte på trening med et stort glis, varsler han.

LUFTETUR: Sist gang Christian Grindheim og Norge møtte Skottland, var de ikke klare for oppgaven. Det er de i dag, lover Heerenveen-spilleren. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
LUFTETUR: Sist gang Christian Grindheim og Norge møtte Skottland, var de ikke klare for oppgaven. Det er de i dag, lover Heerenveen-spilleren. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET Vis mer
<B>FORBEREDT PÅ KRIG:</B> - Men jeg liker å krige, sier Grindheim.