I dag faller dommen i overgangssaken

Lagt ned påstand om 90 dager og fem måneder for de fire tiltalte.

 DOMMEN:  I dag faller dommen i den overgangssaken som omhandler salg av Veigar Pall Gunnarsson (t.v) og Herman Stengel. Sportslig leder i Stabæk Inge Andre Olsen (t.h) er én av fire tiltalte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
DOMMEN: I dag faller dommen i den overgangssaken som omhandler salg av Veigar Pall Gunnarsson (t.v) og Herman Stengel. Sportslig leder i Stabæk Inge Andre Olsen (t.h) er én av fire tiltalte. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

De fire tiltalte får torsdag formiddag vite om de må i fengsel eller frikjennes for sin rolle i den såkalte overgangssaken i norsk fotball.

Det er blitt mye oppstyr etter Veigar Páll Gunnarssons overgang fra Stabæk til Vålerenga sommeren 2011. Nå venter Fotball-Norge spent på dommen, som faller i Asker og Bærum tingrett torsdag.

Sportslig leder Inge André Olsen i Stabæk Fotball, tidligere styreleder Lars Holter-Sørensen i Stabæk Fotball AS, et tidligere styremedlem i Stabæk Fotball AS og tidligere sportsdirektør Truls Haakonsen i Vålerenga er alle tiltalt for grovt bedrageri.

Aktoratet har lagt ned påstand om fem måneders ubetinget fengsel for de tre Stabæk-lederne og 90 dagers fengsel for Haakonsen.

Det er også lagt ned påstand om at selskapene Stabæk Fotball og Stabæk Fotball AS bør betale foretaksstraffer på henholdsvis 120.000 og 240.000 kroner.

Bakgrunnen for saken er omstendighetene rundt Gunnarsson-overgangen for drøye to år siden.

Stengel-opsjon Påtalemyndigheten mener Stabæk ville begrense utbetalingene klubben var forpliktet til på 50 prosent av salgssummen til franske Nancy.

Ved å prise islendingen kunstig lavt og samtidig selge Vålerenga en opsjon i unggutten Herman Stengel til hele 4 millioner kroner, mener aktoratet at den franske klubben ble bedratt for minst 750.000 kroner.

Tingrettsdommer Nils Ole Bay vil lese opp dommen like etter klokken 10.30 torsdag.

(NTB)