Rekdal-saken

I dag får han vite alt om personalsaken

Klokka 12.30 satte Start og Kjetil Rekdal (50) seg ned for et drøftelsesmøte. Da vil han få vite hele innholdet i personalsaken mot ham.

I KONFLIKT: Kjetil Rekdal og Start er i konflikt etter at sistnevnte har opprettet personalsak mot klubbens hovedtrener. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
I KONFLIKT: Kjetil Rekdal og Start er i konflikt etter at sistnevnte har opprettet personalsak mot klubbens hovedtrener. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

Det var to dager før seriestart i OBOS-ligaen at Kjetil Rekdal hadde en samtale med styreleder i «Start en Drøm», Christopher Langeland. Det ledet til at Start valgte å opprette personalsak, og Joey Hardarson og Andreas Jensen ble informert om at de skal lede laget i tiden framover, mens personalsaken pågår.

Lørdag stilte imidlertid Rekdal opp på Sør Arena og ledet Start i sesongpremieren. Tirsdag skal Rekdal ifølge VG ikke lede treningen, og samme dag vil det foregå et drøftelsesmøte mellom partene.

- Vi kan ikke gå ut med detaljer i personalsaken i media, men vi vil igjen oppfordre media til ikke å spekulere i sakens innhold før denne prosessen er gjennomført. Vi ønsker ro til å kunne kjøre denne prosessen videre på en ryddig måte, sa Christopher Langeland i «Start en Drøm» til Dagbladet mandag.

Prosessen videre

Han opplyser at Rekdal og hans advokat Erik Flågan i dag vil få presentert hele innholdet personalsaken.

- Så skal Rekdal få lagt fram sitt syn. Så vil utfallet av det møtet avgjøre hvordan prosessen blir videre, sier Langeland.

Rekdals advokat, Erik Flågan, har ikke besvart Dagbladets henvendelser mandag. Fredag uttalte han at de ikke vet innholdet i personalsaken, mens daglig leder i Trenerforeningen, Teddy Moen, sa til Dagbladet at Rekdal har fått en begrunnelse for hvorfor de har opprettet en personalsak mot ham.

Teddy Moen skrev mandag i en kommentar på Trenerforeningens nettsider at Kjetil Rekdal i møte med Langeland torsdag fikk tilbud om å si opp stillingen som hovedtrener i Start. Det skal Rekdal ifølge Moen ha takket nei til.

- Ikke nektet å jobbe

- I et møte torsdag morgen med arbeidende styreleder Christopher Langeland i Start en Drøm AS, ble treneren forelagt en del kritikk som var framkommet rundt hans væremåte, jobbutøvelse og uttalelser i media, skriver Moen.

Det er etter dette at Start da skal ha gått til det steget å opprette en personalsak mot treneren.

- Vi er opptatt av Kjetil Rekdal og hans situasjon og det som skjer. Mitt behov er å formidle til våre medlemmer og omgivelser hva Trenerforeningen mener om denne saken, sier Moen til Dagbladet.

Langeland presiserer at Start ikke har nektet Kjetil Rekdal å komme på jobb.

- Men vi benyttet arbeidsgivers styringsrett til å beslutte at det beste for Start i den aktuelle kampen mot Aalesund var at trenerne Joey Hardarson og Andreas Jensen ledet laget. Bakgrunnen for den beslutningen var at det var dem som hadde gjennomført de siste forberedelsene med laget i dagene forut for kampen. Vi antok også at Rekdals tilstedeværelse på trenerbenken ville forårsake et voldsomt trykk fra media, noe som ville være forstyrrende for spillerne i deres forberedelser. Det må kunne sies å ha vært en riktig antakelse, sier Langeland.

Møtes i dag

Han fortsetter:

- Vi respekterer at Teddy Moen, som leder av Fotballtrenerforeningen, forsvarer Rekdal, men vi ønsker ikke kommentere utspillet hans ytterligere.

To dager før seriestart kunngjorde Start at de har opprettet en personalsak mot trener Kjetil Rekdal, som en sum av «flere enkeltstående hendelser».

I dag møtes partene for første gang i et drøftelsesmøte, da det som opprinnelig var planlagt torsdag ble utsatt.

Dette skjedde dagene før seriestart:

  • Onsdag ledet Kjetil Rekdal en trening med Start.
  • Seint onsdag kveld ble det avholdt et styremøte hvor situasjonen rundt Rekdal ble drøftet.
  • Torsdag formiddag hadde Rekdal en samtale med arbeidende styreleder i «Start En Drøm», Christopher Langeland, som ledet til at Start valgte å opprette personalsak.
  • Like etter ble Joey Hardarson og Andreas Jensen informert om at de vil lede laget i tiden framover, mens personalsaken pågår.
  • Lørdag morgen sendte Rekdal-advokat Erik Flågan ut en pressemelding om at Rekdal kom til å lede Start i serieåpningen. Klokka 15.30 var det også han som gikk ut på gresset på Sør Arena.
  • Ifølge VG leder Kjetil Rekdal ikke Starts trening tirsdag.

Sportslig leder Tor-Kristian Karlsen henviser til styreleder Monica Grimstad i IK Start og Christopher Langeland for uttalelser om personalsaken. Verken Rekdal eller Flågan har besvart Dagbladet henvendelser mandag.