BENEKTER RASISME: John Terry (t.v.) ble anmeldt til politiet av en privatperson for angivelig å ha kommet med rasistiske ytringer mot Anton Ferdinand under kampen mellom Chelsea og QPR.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby Melville
BENEKTER RASISME: John Terry (t.v.) ble anmeldt til politiet av en privatperson for angivelig å ha kommet med rasistiske ytringer mot Anton Ferdinand under kampen mellom Chelsea og QPR.Foto: SCANPIX/REUTERS/Toby MelvilleVis mer

I dag får Terry vite om også han nagles for rasisme

Politiet varsler uttalelse om etterforskningen.

(Dagbladet): I går fikk Luis Suarez den knallharde straffen for påståtte rasistiske ytringer mot Patrice Evra: Liverpool-spissen ilegges åtte kampers suspensjon og en bot på 365 000 kroner.

Nå venter England i spenning på hvilke reaksjoner John Terry står overfor.

Britisk påtalemyndighet sier ifølge Mirror at de i ettermiddag vil fortelle om Chelsea-kapteinen vil bli siktet i saken, der Terry anklages for å ha kommet med rasistiske uttalelser mot QPR-forsvarer Anton Ferdinand.

Feil konklusjoner
John Terry var raskt ute med å ta til motmæle mot ryktene og beskyldningene som spredte seg på nettet etter kampen i oktober.

Han forklarte at munnhuggeriet med Rio Ferdinands lillebror tvert imot skyldtes at han trodde Ferdinand beskyldte ham for å ha slengt en rasistisk kommentar.

- Jeg har sett mange kommentater til diverse videoer fra kampen. Jeg er skuffet dersom folk drar feil konklusjoner. Jeg trodde Anton beskyldte meg for å være rasistisk, og derfor svarte jeg aggressivt og at han ikke måtte si noe sånn, sier John Terry ifølge The Guardian.

Politiet innledet imidlertid etterforskning etter å ha mottatt anmeldelse, og skal ha gjennomgått mer materiale, blant annet videobevis, de siste dagene.

Avventer
John Terry og Anton Ferdinand var i tottene på hverandre under kampen, og begge gjorde seg skyldige i fysiske handlinger som kunne vært straffet med rødt kort.

Beskyldningene om at Terry brukte rasistiske skjellsord dukket altså opp etter studier av videobilder.

Ferdinand har ikke ytret seg mye offentlig om saken i frykt for å påvirke fotballforbundets gransking, men har sagt at han har «sterke følelser» om hendelsen. QPR-spilleren ble også drapstruet i etterkant av opptrinnet.

I motsetning til i saken mot Luis Suarez, avventer FA politietterforskning før de kommer med eventuelle egne reaksjoner mot Chelsea-kapteinen.