I dag feiret han bursdag, men noen gave fikk han ikke

Målløst på Emirates.

MÅLLØST: Arsene Wenger kunne i dag feire sin 67-årsdag med å legge press på de argeste konkurrentene, men det endte målløst hjemme mot Middlesbrough. Foto: Reuters / John Sibley
Livepic / NTB Scanpix
MÅLLØST: Arsene Wenger kunne i dag feire sin 67-årsdag med å legge press på de argeste konkurrentene, men det endte målløst hjemme mot Middlesbrough. Foto: Reuters / John Sibley Livepic / NTB ScanpixVis mer
  • Arsenal - Middlesbrough 0-0 (0-0)

(Dagbladet): Arsenal hadde alle muligheter til å legge press på de argeste rivalene i toppen av tabellen etter at Tottenham spilte 0-0 mot Bournemouth tidligere lørdag formiddag.

Etter å ha høvlet over Ludogorets med 6-0 i midtuka så enkelte for seg at de rødkledde skulle gi sin sjef Arsene Wenger en lignende 67-årsgave i dag, men presangene uteble.

Tross en voldsom dominans i ballbesittelse og pasningsspill, klarte ikke Arsenal å omsette dette i mål, og Middlesbrough var vel så farlige de gangene de kom på kontringer.

- Playstationfotball

Kampen begynte som forventet med et kontrollert press fra vertene, men de store målsjansene uteble. De skulle vise seg å komme i den andre enden.

Snaue 20 minutter var spilt da Adama Traore snappet ballen fra en uppmerksom Laurent Koscielny, men Petr Cech var med på notene. Samme mann avverget returen fra Alvaro Negredo.

Bare minuttet etterpå var det Gaston Ramirez' tur med en frekk frisparkvariant fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet smalt i krysstanga.

Etter 33 minutter måtte tsjekkeren igjen i aksjon da Ramirez plutselig fikk stå helt alene på bakerste stolpe og stange ballen mot mål, men heller ikke denne gang ville kula i mål for gjestene.

Nærmest mål var Arsenal et lite minutt før hvilen da Mesut Özil bare var et par centimeter unna å få foten på et hardt innlegg fra Theo Walcott, men lagene måtte begge gå målløse i garderoben.

Spesielt Traore imponerte i den første omgangen, og Brede Hangeland fleipet i pausen med at han er glad han har lagt opp som forsvarsspiller når han ser slike prestasjoner.

- Dette er playstationfotball, sa han.

Målløst

Like etter pausen var det igjen bare noen centimeter som skilte Arsenal fra ledelsen - denne gang var det Koscielny som akkurat ikke nådde opp etter at Valdes i Middlesbrough-målet hadde klønet det til.

Samme Valdes gjorde det riktignok godt igjen da han noen minutter senere måtte ut i full strekk på et godt plassert skudd fra Alexis Sanchez. I den andre enden ville ikke Cech være noe dårligere da han parerte et skudd fra Traore etter en imponerende kontring av spanjolen.

Sjanser til tross - den store sluttspurten uteble, og da Mike Dean blåste i fløyta for siste gang lyste fortsatt to nuller fra måltavla.

Arsenal går dermed glipp av en gylden mulighet til å legge press på de argeste rivalene, mens Middlesbrough nok sier seg strålende fornøyd med å ha tatt med seg et viktig bortepoeng.